9 Ağustos 2019 Cuma

Bu bayram da cezaevlerinde bebek kokusu var…

Türkiye’de milyonlar, Kurban Bayramı hazırlığı yapıyor. Bir tarafta heyecan ve mutluluk yaşanırken diğer tarafta acılar katlanarak büyüyor. Sayısı 900’e yaklaşan cezaevindeki bebekler, bayramı demir parmaklıkların arkasında kutluyor.

BOLD – Cezaevindeki bebeklerin sayısı her geçen gün artıyor. 10 aylık Damla bebek, 2 Ağustos’ta tutuklanan annesi Arzu Akçakaya ile birlikte Antep L Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Merve Şimşek’in minik oğlu dün demir parmaklıklar ardına konuldu. Resmi verilere göre 864 olarak açıklanan cezaevindeki bebek sayısı 900’e dayandı. 600 annenin çocuğunun 3 yaşın altında olduğu belirtiliyor. Çoğunluğu OHAL kapsamındaki işlemler nedeniyle 10 binin üzerinde kadın delilsiz şekilde cezaevinde tutuluyor.

ÇOCUKLAR EVDE BÜYÜSÜN

Sosyal medyada masum bebeklerin hapse atılmalarına tepkiler hızla büyürken Change.org’da “Cezaevindeki anneler elektronik kelepçe ile ev hapsine alınsın, çocuklar evde büyüsün” kampanyası başlatıldı.

Muammer Bilgiç’in Adalet Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının dikkatini çekmek için başlattığı kampanya, bayram öncesi 1000 imzayı aştı.

BAKANLIKLARA ÇAĞRI

Kampanyada, çocukların “Ev Tipi” denilen cezaevlerinde kaldıkları belirtilerek Bu konuda Adalet Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının harekete geçmesi isteniyor. Bir düzenleme ile cezaevindeki annelerin elektronik kelepçeyle ev hapsine alınmaları talep ediliyor.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder