7 Ağustos 2019 Çarşamba

Mardin HDP teşkilatına Süleyman Soylu zulmü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesinin ardından, Mardin’de HDP’li siyasetçilere yönelik baskı, gözaltı ve tutuklama furyası devam ediyor.

BOLD – HDP Mardin milletvekili Tuma Çelik, Mardin’de geniş bir baskı konseptinin devreye konulduğunu ve bununla kentin tekleştirilmek istendiğini söyledi.

HDP İL BAŞKANI TUTUKLANDI

HDP Mardin İl eşbaşkanları Eylem Amak ve Ali Sincar’ın da bulunduğu 13 Kürt siyasetçi gözaltına alındı. 12 gün gözaltında tutulan siyasetçilerden İl Eşbaşkanı Ali Sincar tutuklanırken, diğer kişiler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

DBP EŞBAŞKANLARI TUTUKLANDI

Son olarak aralarında HDP PM üyeleri Alaattin Semir Zuğurli ve Sedat Ay, DBP Mardin İl eşbaşkanları Şehmus Sun ve Leyla Bozkurt ile Nusaybin ve Bismil belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen HDP PM üyeleri Alaattin Semir Zuğurli ve Sedat Ay ile DBP Mardin İl eşbaşkanları Şehmus Sun ve Leyla Bozkurt tutuklandı.

HDP’YE EL VERMİŞ HERKES YOĞUN BASKI ALTINDA

MA’nın haberine göre, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, kentteki gözaltı operasyonlarıyla egemen siyasetin dışında politika üreten partilerinin hedef seçildiğini belirtti. Çelik, partilerinin çalışamaz hale getirilmek istendiğine işaret etti. Çelik, “HDP’ye el vermiş, HDP siyasetini ayakta tutmaya çalışan yöneticiler ve üyeler yoğun bir saldırı altında. Aslında Türkiye’de farklı bir siyasetin ve aykırı sesin ortaya çıkması engellenmek isteniyor” dedi.

SALDIRIYA MARUZ KALAN İNSANLAR SORUŞTURULUYOR

Kentte, gözaltı ve tutuklama dışında farklı baskı yöntemlerinin de devrede olduğunu söyleyen Çelik, Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın ve belediye meclis üyelerine dönük saldırıyı buna örnek gösterdi. Belediyelerin önlerine konan X-Ray cihazlarının da bu geniş baskı konseptinin sonucu olduğunu dile getiren Çelik, “AKP’li Meclis üyesinin hakaretler ve küfürlerde bulunmasına rağmen soruşturmaya tabi tutulan ve ifadeleri alınan yine bizim arkadaşlarımız oldu. Saldırıya maruz kalan insanlar soruşturuluyor, gözaltına alınmaya çalışıyor” dedi.

31 MART ÖNCESİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Süleyman Soylu 31 Mart öncesi, “Mardin’de 300-500 kişiyle, güya aday açıklayacaklar HDP’ciler, hala kafaları, birilerinin talimatlarıyla aynı nokta üzerinden devam ediyor. Gerilla marşı okuyorlar, biz gereğini yerine getiriyoruz ya şimdi, öbür taraftan milletimizi orada birtakım şeylere çağırıyorlar. Şimdi teröristler ölüyor, öldürüyoruz teröristleri. Cenazelerine gitmeye çalışıyor milletvekilleri, hadi gitsinler de görelim bakalım, hadi gitsinler” demişti.

HDP’li yöneticiler kapı ve pencereleri kırılarak gözaltına alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder