6 Ağustos 2019 Salı

Bağımsız milletvekili Fatih Mehmet Şeker, Babacan’ın partisine geçiyor

MHP’den ihraç edilen Erhan Usta’dan sonra İyi Parti’den istifa eden bağımsız milletvekili Fatih Mehmet Şeker’in de Ali Babacan’ın kuracağı partiye katılacağı belirtildi.

BOLD – Siyaset kulisleri Ali Babacan ve Abdullah Gül’ün kuracağı partiye AKP’den ne kadar katılım olacağını tartışırken ikinci bağımsız milletvekili transferi haberi geldi.

SEÇİLDİKTEN 4 AY SONRA İSTİFA ETMİŞTİ

İyi Parti’den 24 Haziran’da İstanbul Milletvekili seçilen Fatih Mehmet Şeker, 4 ay sonra istifa etmişti. Şeker, Twitter hesabından “Değerli dostlar İyi Parti’den istifa ettim. Genel başkanımız Meral Akşener Hanımefendi’ye ve cümle dostlara medyûn-ı şükran olduğumu bir vicdan borcu olarak ifade etmek isterim” sözlerini paylaşarak istifa ettiği duyurmuştu.

BABACAN ÖNEMLİ BİR GÖREV TEKLİF ETTİ

Bir yıldır bağımsız milletvekili olarak Mecliste yer alan Şeker, İyi Parti’den ayrıldıktan sonra sessizliğe büründü. Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre Ali Babacan ekibinin MHP’den ihraç edilen Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın ardından Şeker ile de temasa geçerek partiye davet ettiği öğrenildi. Şeker’in partide önemli bir göreve getirileceği söyleniyor.

BASKIN SEÇİM PLANLARI ÖNE ÇEKEBİLİR

Öte yandan Ankara kulislerinde son günlerde sıkça dillendirilmeye başlanan erken veya baskın bir seçim ihtimalinin, Babacan ekibinin de çalışmalarına hız vermesine neden olduğu iddia edildi. Yıl sonuna doğru kurulması beklenen partinin, Kasım ayında bir erken seçim durumunda seçime girebilmesinin tek yolu Mecliste grup kurması. Bu nedenle Ali Babacan ekibinin bu ihtimali de göz önüne alarak özellikle vekil transferi konusuna yoğunlaşacağı ileri sürülüyor.

‘Davutoğlu vazgeçti’ iddiasına Selçuk Özdağ’dan ‘spekülasyon’ yanıtı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder