7 Ağustos 2019 Çarşamba

Davutlu ekibi meydan okudu: Erdoğan’ın ailesi yönetimden çekilmeli, yoksa gereğini yapacağız!

Yeni parti kurması gündemde olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile hareket eden AKP eski il başkanı Nedim Yamalı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ailesinin parti yönetiminden çekilmesini istedi.

BOLD – Yamalı, AKP içerisinde bir yozlaşma olduğunu dile getirerek, “Bir itiraz süreci başlattık ve Cumhurbaşkanından beklediğimiz reformların gerçekleşmemesi hâlinde bu işin gereğini yapacağız ve kendi yolumuzu çizeceğiz” dedi.

 

ELEŞTİRİLER YÜKSEK PERDEDEN AÇIKLANIYOR

AKP’de kopuş süreci hızlanırken eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibi taleplerini ve görüşlerini medya yoluyla dillendirmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve sisteme yönelik eleştirilerini yüksek perdeden dile getirmeye devam eden Davutoğlu ekibinin en büyük rahatsızlığının Erdoğan’ın ailesi olduğu ortaya çıktı.

GENEL BAŞKANIN DAMADI İLE REKABET EDEMEZSİNİZ

Yamalı, parti içindeki “damat krizi” konusunda da ipuçları verirken, “Genel başkanınızın damadıyla nasıl rekabet edeceksiniz. En büyük sorun ailenin siyasette olması” dedi. DW Türkçe’den Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtlayan Yamalı, “Bir itiraz süreci başlattık ve Cumhurbaşkanından beklediğimiz reformların gerçekleşmemesi halinde bu işin gereğini yapacağız ve kendi yolumuzu çizeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Davutoğlu vazgeçti’ iddiasına Selçuk Özdağ’dan ‘spekülasyon’ yanıtı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder