8 Ağustos 2019 Perşembe

Sürgün hakim: “Hakim ve savcılar korktuğunda bir ülke korkar”

Cumhurbaşkanına hakaret davasında beraat kararı verdiği için üç kez sürgün edilen hakim Aydın Başar, savcı ve hakimlere seslendi: “Hakim ve savcılar korktuğunda bir ülke korkar!”

BOLD – Türkiye’de son yıllarda iktidarın istemediği bir karar veren hakim ve savcıların başlarına gelmeyen kalmıyor. Hakim Aydın Başar’ın başına gelenler ülkede yargı bağımsızlığı ve hakim savcı teminatının kalmadığının en önemli göstergesi.

BERAAT VERDİ BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Hakim Aydın Başar, önüne gelen bir Cumhurbaşkanına hakaret suçu dosyasında beraat kararı verdi. Kararı nedeniyle soruşturma geçiren Hakim Başar, önce Balıkesir’den Zonguldak Hakimliği’ne, ardından Erzurum Hakimliği’ne sürgün edilmişti. Başar son olarak Kars’a atanmıştı.

YARGI BAĞIMSIZLIĞI ARTIK SADECE SÜSLÜ BİR KELİME

Sürgün üstüne sürgün yiyen Adalet.org sitesinin kurucusu Hakim Aydın Başar, sosyal medya hesabından yargı ve hakim-savcılara ilişkin çarpıcı bir mesaj yayımladı. Başar “Yargı bağımsızlığı sadece anayasanın süslü bir kelimesidir bugün” dedi.

ADALET YERİNİ BULSUN İSTERSE KIYAMET KOPSUN

Hakim Başar, şunları yazdı: “Bir gün millet ve o milletin içinden çıkan adamlar, ‘bir ferdini bile ayırmadığımız milletin adaleti bizim için kutsaldır, adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun’ deyip güçlerinin, mesleklerinin, yargının, adaletin bilincine vardıklarında ve bu bilinci millete inandırabildiklerinde belki bir şeyler düzelir.”

HAKİM SAVCI KORKTUĞUNDA ADALET ELDEN GİDEN

Başar açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Son cümle, hakim, savcı korktuğunda bir şehir korkar. Hakim ve savcılar korktuğunda bir ülke korkar. Adalet elden gider. Asker, polis korktuğunda ülke elden gider. Siyasetçi korktuğunda demokrasi elden gider.”

CEZADOST İSİMLİ YAZILIM GELİŞTİRDİ

Hakim Aydın Başar, ‘CezaDost’ isimli masaüstü ve mobil sürümleri olan ceza hukukuna ilişkin yazılım geliştirdi. Yazılım sayesinde, hakimler kısa sürede hüküm kurabilecek, vatandaşlar ise bir suç işlerse ne kadar ceza alacağını, kesinleşen karar sonucu cezaevinde ne kadar süre ile kalacağını ve tahliye tarihine kadar tüm süreci bir hukukçuya danışmadan öğrenilebilecek.

Milli Eğitim’de baldıza kıyak!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder