9 Ağustos 2019 Cuma

CHP’nin dava açtığı İETT Genel Müdürü hala görevde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) istifa eden İSBAK Genel Müdürü Bahaddin Yetkin gibi tartışmalı bir diğer isim de İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış…

BOLD – Bağış, CHP’nin Sayıştay raporlarının açıklanmasının ardından “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu bir isim. Buna karşın Ekrem İmamoğlu döneminde de koltuğunu korumayı başardı.

Oda TV’nin haberine göre, CHP İstanbul İl Başkanlığı, geçen yıl İBB ile ilgili Sayıştay raporlarında yer alan usulsüzlüklere ilişkin İstanbul Adliyesi’ne giderek, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

BİRÇAK İSME DAVA AÇILDI

CHP’nin suç duyurusunda eski İBB Başkanı Kadir Topbaş, dönemin İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, eski İETT Genel Müdürü Arif Emecan ile ilgili birim yöneticileri hakkında 5237 Sayılı TCK 257. maddesi kapsamında “görevi kötüye kullanma” suçlarından dava açılması talep edilmişti.

CHP’nin “görevi kötüye kullandığı” gerekçesiyle savcılığa başvurduğu isimlerden biri de İmamoğlu’nun görevine devam etmesine izin verdiği mevcut İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış olmuştu.

Tepkilere dayanamayan İSBAK genel müdürü istifasını verdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder