7 Ağustos 2019 Çarşamba

Kavakçı’nın ABD’de yaptığı siyaset doktorasının masrafı İBB’den karşılanmış

AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın, ABD’de yaptığı siyaset doktorasının masraflarının İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) karşılandığı ortaya çıktı. Başkan Ekrem İmamoğlu, Kan’a 5 yıl burs sağlanmasını eleştirdi.

BOLD – AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın, İBB iştiraki Metro İstanbul AŞ’nin Tasarım Hizmetleri Müdürlüğünde 2669 sicil numarasıyla tasarım mühendisi olarak görüldüğü ve 4 bin 796 lira maaş aldığı öne sürülmüştü.

İMAMOĞLU: KURUMA BORCU VAR

Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kan, söz konusu iddiaları yalanladı. Bunun üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, “Ravza Kavakçı elektrik mezunuyken, Metro AŞ tarafından ABD’ye siyaset doktorası yapması için gönderilmiş. Buna karşılık 4 yıl 11 ay mecburi hizmet tanımlanmış ama bunu tamamlayamadan milletvekili olmuş. Dolayısıyla şu an kuruma bu anlamda bir borcu var. Sözleşme gereği hizmet etmesi gereken dönemi, kuruma hizmet olarak verememiş” dedi.

ULAŞIMLA İLGİLİ KURUM NEDEN SİYASET DOKTORASI YAPTIRIR

İmamoğlu şunları dile getirdi: “Burada anlamlı bulmadığım tarafı ifade edeyim. Metro A.Ş’nin yani ulaşımla ilgili bir kurumun siyaset doktorası için bir çalışanına 5 yıla yakın burs sağlaması ve ABD’ye göndermesi hiç anlamlı değil.”

AKP Milletvekili Ravza Kavakçı belediyeden de maaş alıyormuş!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder