9 Ağustos 2019 Cuma

Tepkilere dayanamayan İSBAK genel müdürü istifasını verdi

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) iştiraki olan İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ’nin (İSBAK) genel müdürlüğüne getirdiği Mehmet Bahaddin Yetkin, CHP hakkındaki eski sosyal medya paylaşımları nedeniyle istifa etti.

BOLD – Bahaddin Yetkin’in istifasıyla ilgili İBB’den açıklama yapıldı. Açıklamada, Yetkin’in dilekçesi mesai saatinden sonra kendilerine ulaştığı için, istifasının 10 Ağustos Cumartesi gününden itibaren işleme konulup geçerli olacağı belirtildi.

KAMUOYU TARAFINDAN TARTIŞILDI

İBB’nin açıklaması şöyle:

8 Ağustos Perşembe günü İBB üst yönetiminin tanıtım toplantısının yapıldığı andan itibaren İBB iştirakimiz olan İSBAK A.Ş Genel Müdürlüğü görevine getirilen Bahaddin Yetkin’in daha önce yaptığı sosyal medya paylaşımları ve beğenileri kamuoyu tarafından tartışılmaya başlandı.

Bunun üzerine İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla konuyla ilgili ayrıntılı bir inceleme başlatıldı. İnceleme sürerken bugün konuyla ilgili açıklama yapan Sayın İmamoğlu ‘Arkadaşlarımız işe alırken incelemelerini liyakat ve tecrübe üzerine yaptı. Baktığımız pencere buydu’ değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca, İSBAK A.Ş genel müdürlüğüne atanmadan evvel, Bahadır Yetkin’in Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğu tarafımızca biliniyordu.

“PARTİZANLIK YAPILMAYACAK”

Sayın İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamalarda sık sık ‘Atamalarda liyakata önem verileceğini ve partizanlık yapılmayacağını’ belirtmişti. Bu vesile ile söz konusu adaylığın atamasında bir sorun görülmedi. Lakin, hem kamuoyuna yansıyan sosyal medya paylaşımları, hem de bu akşam sona eren incelemede görüldü ki, asla yönetim ve hayata bakış açımızla örtüşmeyecek başka paylaşımlar da yapılmıştır.

Bu vesile ile akşam saatlerinde Bahaddin Yetkin ile durum paylaşılmış kendisi de İSBAK A.Ş’deki tüm görevlerinden 10 Ağustos 2019 günü saat 20.04 itibariyle istifa etmiştir.

İstifa, İBB başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından kabul edilmiştir. Şeffaf yönetim anlayışımız gereği süreç tüm ayrıntısıyla paylaşılmıştır.

Kaçırılan 4 kişi dünya yargı tarihinde görülmemiş uygulamayla tutuklandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder