9 Ağustos 2019 Cuma

KHK TV kuruldu

KHK mağdurları birleşip televizyon kanalı kurdu. Prof. Dr. Haluk Savaş’ın başında olduğu TV, ihraç edilenlerin sesi olacak.

BOLD ÖZEL – OHAL’den sonra çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ( KHK) ile işlerinden ihraç edilenler bir araya gelip televizyon kurdu. Sosyal medya platformaları ve Youtube’da yayın yapacak olan KHK TV’nin Genel Yayın Yönetmeni, kendisi de bir KHK’lı olan Prof. Dr. Haluk Savaş. Yayın kurulunda ise bir öğretmen, bir uçak mühendisi, TRT ve AA’dan çıkarılan iki gazeteci ve kızıyla birlikte çektiği video ile gündeme gelen hakim Sevil Yılmaz bulunuyor.

İhraç edilenlerin sesi olmayı amaçlayan KHK TV ilk yayınında inşaat mühendisi Özgür Karagedik’in hikayesine yer verdi.

GEZİCİ, TERÖRİST DİYE FİŞLEMİŞLER

679 sayılı kararname ile 6 Ocak 2017’de İŞKUR’dan ihraç edilen Özgür Karagedik, çalıştığı il müdürlüğünde nasıl fişlendiğini anlatarak sözlerine başlıyor:

“Atıldığım sırada çalıştığım il müdürlüğünde KESK üyesi tek kamu personeliydim. Genel müdürlük Gezici olduğumu söyledi. Fetöcü, terörist destekçisi Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinin haberlerini, Gırgır, Penguen, Leman gibi dergilerin karikatürlerini niye paylaştığımı sordular. Bu şekilde benim terörist olduğumu, Gezici olduğumu anlamışlar. Fişlemişler, güzel fişlemişler.”

15 TEMMUZ MUHALİFLERİ İHRAÇ İÇİN BİR FIRSAT OLDU

Darbeden yaklaşık bir yıl önce 2015 yılı yazında AK Parti il başkanlığındaki bir listede adının olduğunu öğrenen Karagedik, “15 Temmuz kontrollü bir darbe miydi, değil miydi bilmiyorum. Yargılamaları hala devam ediyor. Fakat AKP’nin özellikle muhalifleri, özellikle KESK’leri ihraç etmek için çok güzel fırsat yakaladığını düşünüyorum” ifadelerini kullanıyor.

CHP’Lİ BR AİLEYİZ

Özgür Karagedik anne babasının CHP’li olduğunu söyleyerek ailesinin kökenini de anlatıyor:

“CHP’li bir aileyiz. Annem babam CHP üyesi. Siyasi gerekçelerle ihraç edildiğimi düşüyorum. Dönüşümün de siyasi yollarla olacağını düşünüyorum. İnşaat mühendisliği yapabiliyorum diye düşünyordum. Şansa bakın sektörü krize girdi. Şu dönem ihraç edilmek kötüymüş, kriz döneminde ihraç edilmek daha kötüymüş.”

‘AKP BENİ TERÖRİST YAPTI’ DEMEKTEN KORKMAYIN!

Özgür Karagedik KHK’lılar olarak korkmadan nasıl mücadele edeceklerini ise şöyle ifade ediyor:

“Nasıl mücadele edeceğiz? Bir defa korkmayacağız. Çünkü ne yaptığımızı biliyorum, niye bunların başımıza geldiğini biliyorum. Bunlar bizim başımıza muhalif olduğumuz için geldi. Bunlar bizi susturmak için yapılıyor. Susmamamız lazım, sokağa çıkmamız lazım. Ne iş yapıyorsunuz diye sorduklarında ‘vatan hainiyim, teröristim, çünkü AKP beni terörist yaptı, adımı Resmi Gazete’de yayınladı’ deyin. Utanmayın bundan. Siz suçlu değilsiniz. Masumsunuz hepiniz.”

SESİMİ DUYURMAK İÇİN GAZETE KURDUM

İnşaat sektörü krize girdiği için mesleğini yapamadığını belirten Karagedik, Umut adlı gazeteyi kurarak sesini daha fazla insana duyurmayı amaçladığını söylüyor:

“Düşüncelerimi daha fazla insana ulaştırabilmek için mesleğim dışında bir iş yapmaya karar verdim. Bunun için de sanırım en uygun meslek gazetecilikti. Herkes gazeteci oldu diye bazı arkadaşlarımız kızıyor ama ne yapalım elimizden bu geliyor şimdilik. Yılın en uzun günü 21 Haziran 2019’da ilk sayımıza başladık. 21 Haziran’da her şey çok güzel olacak dedik. Her şey çok güzel oldu. Bundan sonra daha da güzel olacak.”

KHK TV’nin yayın kurulunda bulunan hakim Sevil Yılmaz’ın sosyal medyada yayınladığı aşağıdaki video çok ses getirmişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder