6 Ağustos 2019 Salı

Halk TV’de ipleri eline alan Aslı Baykal oğlunu CEO yaptı

Akraba eş dost kayırmalarında sıra Halk TV’de. Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, oğlu Alican Erkılıç’ı CEO olarak atadı.

BOLD – Halk TV hisselerini elinde bulunduran eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 31 Mart seçimlerinin ardından kanalda yönetim değişikliğine gitti ve kanalın başına kızı Aslı Baykal’ı getirdi. Aslı Baykal da 23 yaşındaki oğlu Alican Baykal Erkılıç’ı kanala CEO olarak atadı.

31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından Halk TV’de peş peşe işten çıkarmalar başladı. Çok sayıda ünlü gazetecinin kanalla yolları ayrıldı. Ardından Bülent Mumay’ın yönetimindeki halktvcom.tr ekibinin işine son verdi. Halk TV çalışanları kurum içerisinde mobbinge maruz kaldıklarını dile getiren bir mektup yazdılar ve Temmuz ayında 2 aylık bir bebeği olan işten çıkarılmış çalışma arkadaşlarının işsizlik maaşı almasına bile engel olunduğunu ifade ettiler.

Mektupta, “Emekçilere ve emeğe reva görülen bu muamele neyin kinidir? Bununla ne amaçlanmaktadır? Kısa süreliğine asgari yaşam geliri sağlayan işsizlik maaşına mani olmakla ne elde edilecektir, işsizliğe itilen emekçilerin cüzi miktardaki işsizlik maaşını bile almaması sağlanarak aileleriyle beraber parasız, aç susuz kalması mı istenmektedir? Gazetecilik ve emekçi hakları bir yana insan onuruna da mı saygı kalmamıştır? Kurum içerisinde güven, huzur, dayanışma alt üst edilmiş yıllarca beraber çalışan emekçiler, idari makama adeta jurnalcilik yapan maalesef bazı ‘arkadaşlarımızın’ çabasıyla aslı astarı olmayan iddialar üretilir korkusuyla sohbet bile edemez hale getirilmiştir” denildi.

TEMİZLİĞİN ARDINDAN 23’LÜK CEO

Halk TV’deki tecrübeli isimlerin gönderilmesinin ardından, sıra yeni atamalara geldi. Aslı Baykal, ilk olarak 23 yaşındaki oğlu Alican Baykal Erkılıç’ı CEO olarak atadı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder