8 Ağustos 2019 Perşembe

AKP yönetimini “Seçmen, Babacan ve Davutoğlu’nu alternatif olarak görecek” korkusu sardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, arkadan hançerlemekle suçladığı Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, AKP’yi korkuttu. Parti yönetimi, seçmenin kurulacak partileri alternatif olarak göreceğini düşünüyor.

BOLD – Özellikle Babacan hareketinin, Cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyeceğini düşüncesi hâkim. Bu nedenle parti kaynakları bu hareketlerin ciddiye alınması gerektiği görüşünde. Yeniden birliktelik için adım atılması gerektiği görüşü de konuşulanlar arasında.

BABACAN-GÜL HAREKETİNİN YÖNETME KABİLİYETİ VAR

BBC Türkçe’nin haberine göre, AKP’li bir kaynak, “Seçmen, HDP’ye oy verir ama ülkeyi yönetemeyeceğini bilir, CHP’ye oy verir yönetemeyeceğini bilir. Ama Ali Babacan’ın yüzde 1’lik bile potansiyeli olsa onu alternatif olarak değerlendirir seçmen. Çünkü Babacan’ın Abdullah Gül desteği nedeniyle yönetme kabiliyeti olduğunu düşünür. Keza Ahmet Davutoğlu zaten eski başbakan. Onun için bu hareketleri ciddiye almak gerekir” değerlendirmesi yapıyor.

ERDOĞAN İSTERSE BİRLİKTELİK SAĞLANABİLİR

Erdoğan’a yakın bir kaynak, “Bence bu konuda adım atılmalı. Hala o yönde ufak tefek çabalar var ama başarılı olma ihtimali çok güçlü değil şu anda. Tayyip Bey çok çok isterse, o birliktelik sağlayabilir, ama istemesi önemli” görüşünü dile getiriyor.

ERKEN SEÇİMİ BAHÇELİ BELİRLER

AKP’de erken seçim seçeneğinin güçlü görülmediği belirtiliyor. Ancak bu konuda MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin tavrının belirleyici olacağı notu düşülüyor. Parti kulislerinde “mecbur kalınmazsa erken seçim olmaz” değerlendirmesi yapılırken, mecbur kalınacak nedenler olarak, “ekonomi ve Bahçeli’nin kararı” olarak ifade ediliyor.

DEĞİŞİM SONBAHARA BIRAKILACAK

Erdoğan’ın, partideki “değişim” sürecini sonbahara bırakacağı tahmini yapılıyor. Kulis bilgilerine göre, parti yönetimi ve kabinede değişimin yanı sıra başkanlık sisteminde yapılacak değişiklerin de seçmen tabanında bir etki yaratmayacağını düşünenler var. Erdoğan’ın yakın çevresinden bir siyasetçi “Berat Albayrak’ı görevden aldığında, 15-20 gün belki bir etkisi olabilir. Ama geçicidir. Değişim talebi karşılanmadığı zaman size daha büyük bir ivme ile geri dönüşü oluyor ve taktik hatalara yol açıyor. O nedenle değişimi kişilerde değil, yapısal değişimlerde aramak gerekir” yorumunu yapıyor.

Davutlu ekibi meydan okudu: Erdoğan’ın ailesi yönetimden çekilmeli, yoksa gereğini yapacağız!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder