10 Ağustos 2019 Cumartesi

Kahve içmek migren hastalarına iyi gelmiyormuş

Harvard’da migren hastalarının ne kadar kafein tüketmesi gerektiğine ilişkin bir araştırma yapıldı. Sonuçlar, sanıldığının aksine fazla kafeinin baş ağrısını tetiklediğini ortaya koydu.

BOLD – Kafein, popüler olarak bir baş ağrısı sırasında tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. Baş ağrısına yönelik bazı reçetesiz ağrı kesiciler, bu nedenle kafeinle karıştırılıyor.

Bununla birlikte yeni yayınlanan çalışma, kafeinin özellikle popüler uyarıcılara toleransı düşük olan insanlar için nihayetinde işleri daha da kötüleştirebileceğini ortaya koyuyor.

Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Okulu tarafından yürütülen çalışmada epidemiyoloji uzmanı Elizabeth Mostofsky, 3 popüler kafeinli içecek olan kahve, çay ve kola içmenin gün içerisinde migren yaşama riskini artırdığını söylüyor.

Canan Karatay’a göre insanların koyun olma sebebi

Çalışma, 16 büyük kadın ve erkeklerin bulunduğu 98 katılımcıyla yapıldı. Bu 98 katılımcının hepsi migren hastasıydı. Araştırma ekibi, migren hastalarının günde yalnızca bir veya iki kafeinli içecek içtikleri zamanlarda migrene yakalanma riskinin daha düşük olduğunu ama kafein tüketiminin artmasıyla beraber bu riskin arttığını ve hastaların migrene daha fazla maruz kaldığını ortaya çıkardı.

Çalışma sırasında fazla kafein tüketen bireylerin daha fazla migrene yakalanmaları durumundan sonra kafein tüketimini azalttığı gözlemlendi. Herhangi bir şekilde baş ağrısı çekmeyen bireyler ise kafein tüketimlerine olduğu gibi devam ettiler.

Bu durum, her iki yönde de ani ve sert değişimlerden kaçınmak için kişilerin kafein tüketimini kontrol altına aldıklarını gösteriyor.

Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi gerçek oluyor: Yaşlanmayı tersine çeviren bir yöntem geliştirildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder