10 Ağustos 2019 Cumartesi

Cumartesi Anneleri 750. haftada gazeteci Ferhat Tepe için buluştu

Cumartesi Anneleri 750. hafta buluşmasını 26 yıl önce kaybedilen gazeteci Ferhat Tepe için gerçekleştirdi. Bayram arifesindeki buluşmaya Ferhat Tepe’nin annesi Zübeyde Tepe’nin sözleri damga vurdu.

BOLD – Yapılan basın açıklamasında “Ferhat Tepe dosyasında cezasızlığa son, adalet istiyoruz” çağrısı yapıldı. Gazetecilerin dün de bugün de ağır bedeller ödediklerinin altı çizildi. 90’lı yılların insan hakları ihlallerini haberleştiren Tepe’nin 28 Temmuz 1993’te Bitlis şehir merkezinde sivil polis olduğu bilinen silahlı 3 kişi tarafından kaçırıldığı vurgulandı.

HENÜZ 19 YAŞINDAYDI

Anne Zübeyde Tepe, kaçırıldığında evladının henüz 19 yaşında olduğunu söyledi. Oğlunun bulunması için cumhurbaşkanlığı dahil üst düzey tüm kurumlara başvurular yaptıklarını aktardı. O günden bugüne kadar devletin hiçbir yargılama yapmadığını anlatan acılı anne, “Tam 20 yıl sonra bize sadece davanın düştüğünü bildirdiler. Oğlumun katillerini 26 yıldır koruyorsunuz” dedi. Tepe, oğlunun kaybedilmesi olayıyla ilgili şüphelilerin isimlerini de açıkladı.

İşte o açıklama:

Fethullah Gülen’in avukatlarından Meclisteki 4 partiye çağrı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder