10 Ağustos 2019 Cumartesi

AKP’nin Suriyeli avı tam gaz sürüyor

AKP’nin Suriyelileri sınır dışı etme uygulaması tam gaz sürüyor. Sadece bir ayda tek bir sınır kapısından 6 bin 160 Suriyeli sınır dışı edildi.

BOLD – Independent Türkçe’den Çağla Üren, Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifinin hazırladığı “Sınır Dışıların İki Haftası” adlı raporun detaylarını inisiyatifin üyelerinden Eyüp Özer ile konuştu. 8 Ağustos’ta yayımlanan rapora göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 24 Temmuz’da “İstanbul’daki kayıtsız göçmenlerin geri gönderilmesi için çalışma başlattıklarını” duyurmasından bu yana çok sayıda göçmen sınır dışı edildi. Bunların bir kısmına da zorla “gönüllü geri dönüş belgesi” imzalatıldı.

EVDEN ÇIKMAYA KORKUYORLAR

Artan güvenlik kontrolleri nedeniyle İstanbul’da yaşayan Suriyeliler evden çıkmaya korkar hale geldi. Söz konusu kontrollerin İçişleri Bakanlığının valilikle birlikte yürüttüğü bir operasyon olduğunu vurgulayan Özer, sadece Temmuz ayında Bab al Hawa sınır kapısından 6 bin 160 Suriyelinin sınır dışı edildiğini söyledi. Özer, bu rakamın Haziran 2019’da 4 bin 370 olarak kaydedildiği belirtti.

Raporda ayrıca, “Sadece Suriye Dernekleri Platformu bu ay içinde kendilerine sınır dışı edilmiş 3 bin kişinin başvurduğunu bildirirken, İstanbul Barosu Adli Yardım Bürosu ise kendilerine iletilen sınır dışı vakalarının Haziran 2019 ayına oranla yaklaşık 3,5 kat artış gösterdiğini açıklamıştır” ifadeleri yer aldı.

“Türkler ve Kürtler 27 yıldır kaybediyor”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder