10 Ağustos 2019 Cumartesi

Lekima Tayfunu Çin’de 18 can aldı: 1 milyon kişi tahliye edildi

Lekima Tayfunu, Çin’in güneydoğu kıyılarını vurmaya başladı. Bölgede 18 kişi hayatını kaybetti, bir milyon kişi tahliye edildi. Tayfunun tetiklediği bir toprak kayması sonucu da 16 kişi kayboldu.

BOLD – Lekima Tayfunu, Tayvan ve Çin’in finans başkenti Şangay arasındaki Wenling’te etkili olmaya başladı. Başta “süper tayfun” kategorisinde değerlendirilen Lekima, karaya ulaşmadan önce biraz güç kaybetti. Ancak tayfunun hızı hala saatte 187 kilometreyi buluyor. Bölgede 18 kişi hayatını kaybetti, bir milyon kişi tahliye edildi. Tayfunun tetiklediği bir toprak kayması sonucu da 16 kişi kayboldu.

Toprak kaymasının, tayfunun karaya vurduğu yerin yakınlarındaki Wenzhou’da gerçekleşti. Tayfunun, yavaş yavaş kuzeye, Zheijiang bölgesine doğru ilerlemesi ve 20 milyondan fazla nüfusa sahip olan Şangay’a ulaşması bekleniyor.

DEPREMİN ARDINDAN GELEN TAYFUN TOPRAK KAYMASI RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Kurtarma görevlileri, yollarda sel suları nedeniyle mahsur kalan sürücüleri kurtarmak için uğraşırken, ağaçların devrildiği ve elektrik kesintilerinin yaşandığı kaydediliyor. Şangay, fırtınayı karşılamaya hazırlanırken, yetkililer binden fazla uçak ve tren seferini iptal etti. Tayfunun Şangay’a ulaşana dek biraz daha zayıflaması bekleniyor. Sel riskinin ise sürdüğü bildiriliyor.

Şangay’dan 250 bin kişinin, Zhejiang bölgesindeki diğer yerlerden de 800 bin kişinin tahliye edildiği açıklandı. Bölgede 2,7 milyon hanenin de elektriksiz kaldığı bildiriliyor. 6 büyüklüğündeki bir depremin hemen ardından gelen tayfunun, toprak kayması riskini de artırdığı kaydediliyor.

Çobanlarla çiftçiler çatıştı: 44 ölü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder