10 Ağustos 2019 Cumartesi

Akar’dan komşulara Kıbrıs tehdidi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kıbrıs’ta son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili komşuları uyardı: “Akıllarını başlarına toplamaları, olaya objektif bakmaları lazım.”

BOLD – Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesiyle birlikte KKTC’de komandoların eğitimini denetledi. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Karargahı’nda iki saat süren bir toplantı yapan Akar ve komutanlar, Ada’da son dönemdeki gelişmeleri ele aldı.

Paşaköy’deki 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığında açıklama yapan Akar, Türkiye’ye ait sondaj gemilerinin çalışmalarını sürdürdüğünü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının da bu gemilerin faaliyetlerini desteklediğini anlattı. Akar, “Gerektiğinde hakkımızı alır, herhangi bir oldubittiye müsaade etmeyiz, dedikçe de tehdit gibi algılanıyor. Dolayısıyla komşularımızın akıllarını başlarına toplamaları, olaya objektif bakmaları lazım” şeklinde konuştu.

“UYGUN HAREKET ETMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Akar, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine uygun hareket etmelerini beklediklerini aktardı. “Yunanistan’da kurulan yeni hükümetin olaylara daha objektif yaklaşmasını, geçmişten ders çıkararak bakmalarını, olayları çözümsüz hale getirmeyi değil çöze çöze gitmeyi bir ilke olarak kabul etmelerini bekliyoruz” dedi.

Cumartesi Anneleri 750. haftada gazeteci Ferhat Tepe için buluştu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder