22 Mayıs 2020 Cuma

Bahçeli’nin Seçim Kanunu değişikliği çağrısına AKP soğuk: Bu konularda bir hazırlığımız yok

AKP, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Seçim Kanunu değiştirilerek, “Vekil transferi yasaklansın” çağrısına kapıları kapadı. AKP’li Bülent Turan, “Bu konularda bir hazırlığımız yok” dedi.

BOLD – Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bizim bu konuda bir hazırlığımız yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası bir seçime katılmaları için Gelecek ve DEVA partilerine milletvekili desteği vereceklerini söylemesi sonrası sert açıklamalarda bulunan ve vekil transferinin engellenmesi için Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanununda değişiklik isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklaması karşılık bulmadı.

SİYASİ AHLAK KANUNLA OLMAZ

Sarıkaya, AKP kanadının Bahçeli’nin çağrısına olumsuz yaklaştığını yazdı. Sarıkaya, AKP içinden adının yazılmasını istemeyen diğer bir yöneticinin “Sayın Bahçeli’nin yaklaşımına kişisel olarak katılıyorum ama bunun için yasaya gerek yok. Siyasi ahlak kanunla olmaz. Siyasi ahlak dediğiniz insanın içinde, ruhunda olması gereken bir şeydir. Onu kanunla nasıl düzenleyebilirsiniz ki? Bunun da tartışmadan çıkarılması gerekir. Siyasi Partiler ve Seçim kanunları ile ilgili de geçmişten gelen hazırlıklarımız düşüncelerimiz var; ama şu aşamada söz konusu değil” dediğini belirtti.

CHP, infaz değişikliğinin iptali için AYM’ye başvuruyor: Eşitlik ilkesine aykırı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder