23 Mayıs 2020 Cumartesi

Tutsaklara mektup kampanyası

Türkiye’de tutuklu bulunan yaklaşık 300 bin tutuklu için bir mektup kampanyası başlatıldı.

BOLD – Türkiye’de darbe sonrası hukuksuz şekilde tutuklanan on binlerce kişi bir bayramı daha cezaevlerinde karşılamaya hazırlanıyor. Advocates of Silenced Turkey, düşüncelerinden dolayı tutsak durumdaki mağdurlar için bir mektup kampanyası başlattı. Dernek herkesi, düşüncelerini, duygularını ve dileklerini parmaklıklar ardındaki tutsaklarla #TutsaklaraMektup etiketiyle paylaşmaya davet ediyor.

Kurum sözcüsü Hafza Girdap yaptığı basın açıklamasında “Demir parmaklıklar ardındaki mağdurların yanında olduğumuzu bir nebze hissettirebilmek için bayram mektupları yazmaya karar verdik” dedi ve herkesi de destek olmaya çağırdı. AST’nin twitter hesabından duyurulan kampanya şimdiden ilgi görmeye başladı. Yabancı akademisyen, avukat ve yazarların Türkiye’deki meslektaşlarına desteklerini ilettikleri mektuplar AST’nin twitter hesabından paylaşıldı.

Bayram mesajlarını düşünce mahkumu tutsaklara iletmek isteyenler mektuplarını #TutsaklaraMektup hashtagi ile kendi hesaplarından paylaşabilir veya help@silencedturkey.org adresine iletebilir.

Hapisteki çocuklara bayram hediyesine hazır mısınız?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder