19 Mayıs 2020 Salı

Hasta tutuklu Ahmet Avcı: Bağırsağımda kist tespit edildi, sağlık durumum çok kötü

Cezaevi ortamında tek böbreğiyle yaşamaya çalışan Ahmet Avcı’nın bağırsağında kist tespit edildi. Acilen ameliyat olması gereken Avcı’nın salgın nedeniyle tedavisi yapılamıyor.

SEVİNÇ ÖZARSLAN

BOLD ÖZEL – Yedi aydır Bitlis E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan tarih öğretmeni Ahmet Avcı’nın (44) bağırsağında üç ay önce bir kist teşhis edildi. Karın ağrısı şikayetiyle 27 Ocak 2020’de Bitlis Devlet Hastanesine kaldırılan ve endoskopi yapılan Avcı’ya doktor ‘hemen ameliyat olmalısınız’ demesine rağmen bugüne kadar tedavisi yapılamadı. Koronavirüs salgını ve cezaevindeki hijyenik olmayan ortam nedeniyle ameliyat olmak istemeyen ve tedavisi aksayan Avcı, 17 Mayıs 2020 pazar günü ailesiyle yaptığı telefon görüşünde sağlık durumunun kötü olduğunu söyledi.

“SÜREKLİ KİLO KAYBEDİYORUM”

Eşinin 106 kilodan 78 kiloya düştüğünü söyleyen Fatma Avcı, “Eşim, dün yaptığımız telefon görüşünde ‘Şu an sağlık durumum çok kötü. Tansiyonum bir türlü yerinde durmuyor. Böbrekte sıkıntı çekiyorum. Sürekli kilo kaybediyorum. Bağırsaklarımdaki kistten dolayı ne yesem sıkıntı yapıyor, yemek yiyemiyorum. Kisti aldıramadığım için çok ciddi sıkıntı yaşıyorum.’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Eşinin bağırsağındaki kistin şimdilik kanser tümörü olmadığını söyleyen Fatma Avcı, eğer kist alınmazsa, tedavi edilmezse ileride ne ile karşılaşacaklarından endişe duyduğunu da dile getirdi.

20 YILDIR TEK BÖBREKLE YAŞIYOR

1992 yılında Kazakistan’da görev yaparken soğuk hava şartlarından dolayı sağ böbreğini kaybeden Ahmet Avcı, yıllardır tek böbrekle yaşamını idame ettiriyordu. Böbrek hastalarının hijyenik ortamda olmasının önemini vurgulayan Fatma Avcı, “Eşim 4 kişilik koğuşta 8 kişi kalıyor. 20-30 metrekarelik bir alan. Öyle bir ortamda nasıl sağlıklı kalacak? ‘Baş başa yatıyoruz, havalandırma çok küçük, yemekler çok kötü, hijyen çok kötü. Böbrek hastası olduğum için hijyenik bir ortamda olmam lazım. Yemekler güzel olsa bile böbrek hastası olduğum için bana uygun değil, diyor.” diye konuştu.

DOSYASI İSTİNAF’TA

Cemaat soruşturmaları kapsamında 5 Ekim 2019’da tutuklanan Ahmet Avcı, 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tanık ifadelerine dayanılarak örgüt üyesi olduğu iddia edilen Ahmet Avcı’nın dosyası Yargıtay’da.

Üç çocuğu bulunan Hüseyin Avcı, Murat Han (11) ve Saadet Hediye (17) ve eşiyle birlikte Bitlis Cezaevinde bir görüş gününde, Ocak 2020. Fatma Avcı, eşinin şu anda çok daha zayıf olduğunu söylüyor.

Silivri’de bir kişiye daha Kovid-19 teşhisi konuldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder