22 Mayıs 2020 Cuma

“Kara Efe” Ahmet Burhan Ataç adına su kuyusu açıldı

OHAL sürecinde birçok hak ihlaline uğrayan Adanalı Ataç ailesinin, kemik kanserinden hayatını kaybeden oğlu Ahmet Burhan’ın hatırası Kamerun’da yaşatılacak.

BOLD – Tedavi süreci geciktirildiği için 7 Mayıs 2020’de hayatı kaybeden 4. evre kemik kanseri Ahmet Burhan Ataç’ın anısına Kamerun’da su kuyusu açıldı. İnsan hakları aktivisti Natali Avazyan’ın ön ayak olduğu su kuyusu için gofund.me platformu aracılığıyla “Ahmet Burhan Ataç Hatırası-Ahmet’s Memorial” adlı bir kampanya başlatıldı. 9 bin dolar bağışın yapıldığı kampanya sonucunda Ahmet Burhan Ataç adına 2 ve Natali AVAZYAN adına 1 adet olmak üzere üç su kuyusu açıldı.

Natali Avazyan, “Kara Efem” diye seslendiği Ahmet Burhan Ataç’a son 6 ayında çok destek oldu. Annesi Zekiye Ataç’ın pasaport yasağının kaldırılması, yurt dışına tedaviye gidebilmesi ve hapisteki babası Harun Reha Ataç’ın onu görebilmesi için gerekli izinler konusunda ön ayak oldu. Tüm uğraşlara rağmen Ahmet Burhan kurtarılamadı. Kara Efe, annesi ve babasının birlikte tutuklandığı Şubat 2018’de üzüntüsünü içine atmış ve kısa bir süre sonra kemik kanserine yakalanmıştı.

AHMET BURHAN ATAÇ’IN HAYATI VE AİLESİNİN YAŞADIKLARI AYRINTILARIYLA AŞAĞIDAKİ LİNKTE

El birliğiyle öldürülen çocuk Ahmet Burhan Ataç’ın hayatı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder