20 Mayıs 2020 Çarşamba

Belirsizlik turizmcileri isyan ettirdi

Yurt dışından gelenlere uygulanan 14 günlük karantina tur operatörlerini isyan ettirdi. Yabancı turistlerin gelecekleri 10 günlük tatili karantinada geçirmek istemediklerini belirten operatörler, turistlerin ülkelerinde yaptırdıkları koronavirüs testi belgesinin kabul edilmesini istedi.

BOLD – Tatil için Türkiye’yi tercih edecek Avrupalı turist, girişte uygulanacak 14 günlük karantinanın belirsizliği nedeniyle büyük kaygı duyuyor. Ülkeye turist getiren tur operatörleri, belirsizliğin bir an önce giderilmesini isterken, turistlerin 10 gün tatil için 14 gün karantinada kalmak istemediklerini dile getirdi.

TESTLERİNİ ÜLKELERİNDE YAPTIRSINLAR

Cumhuriyet’ten Bülent Ecevit’e konuşan İsviçre merkezli Bentour Reisen’in Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, Türkiye’de havaalanlarında gelenlere korona testi yapılsın denildiğini hatırlatarak, “Bunun ne kadar güzel olmayan bir girişim olduğunu anlatmaya çalıştım. Geldiği havaalanında uçak firması yaptırsın testini. Veya müşteri doktorunda yaptırsın, elinde belge ile gelsin. Zaten kendi memleketinde yaptırınca sağlık sigortası ödüyor” dedi.

KONAKLAMA VERGİSİ BELİRSİZ

Gelecek yıla ertelenen konaklama vergisindeki belirsizlikten şikayetçi olan Uğur, “Uygulama nasıl olacak, hâlâ bilen yok. Bir daha ki senenin anlaşmalarını yapıyoruz. Oteller değişik yaklaşım içindeler. Biri diyor ki, müşteriden alırım. Diğeri, tur operatörü olarak senden alırım, diyor. Nasıl alırsın ki? Bana fatura edeceğin fiyatı müşteriye mi göstereceksin. Ayrıca aksiyon fiyatı ile gelen var. Bunu resepsiyon nasıl bilecek? Müşteri iptal eder ise bedeli iade edeceğiz ama vergiyi nasıl iade edeceğiz?” dedi.

 

Silivri Cezaevinde vahim korona tablosu: 39 pozitif mahkuma 15 kişilik yemek veriliyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder