20 Mayıs 2020 Çarşamba

Kayseri’de balkona astığı havlu ‘İngiliz bayrağına benziyor’ diye gözaltına alındı

Balkonuna Birleşik Krallık motifli havlu asan İranlı bir kişi, çevredeki halkın şikayeti üzerine gözaltına alınırken ıslak havluya da el konuldu.

BOLD – 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı dolayısıyla saat 19.19’da balkonlarına çıkan, Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Fuzuli Caddesi sakinleri, bir binanın 5’inci katında katında oturan İranlı Mohammad Reza K, balkonunda İngiliz bayrağı asılı olduğunu fark etti.

HAVLUYA EL KONULDU

Mahallelinin ihbarı üzerine polis, bir süredir Kayseri’de yaşayan Reza K’yı gözaltına aldı. Gözaltı sırasında balkonlara çıkan mahalle halkı alkışlarla tempo tuttu. Polis, İngiliz bayrağına benzeyen havluya da el koydu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Yaşanan olaylara ilişkin Kayseri Valiliğinden de yazılı bir açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ”Bazı basın yayın organlarında yabancı uyruklu bir şahsın İngiliz Bayraklı havlusunu balkonuna astığı haberleri yer almıştır. Söz konusu havluyu kurutmak için balkonuna astığını iddia eden yabancı uyruklu şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Olay sosyal medyada da geniş yankı buldu. Sosyal medya kullanıcıları havlu yüzünden yabancı uyruklu bir kişinin gözaltına alınmasına esprili bir dille tepki gösterdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder