23 Mayıs 2020 Cumartesi

Beşiktaş’ta ‘Devrimsel bir iş yapalım’ dedik, hevesim kursağımda kaldı

Beşiktaş eski teknik direktörü Abdullah Avcı, Siyah-Beyazlı kulüpte akıl üzerine kurulu bir sistem hedeflediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi. Tanınan sürenin yeterli olmadığını ifade etti.

BOLD – Ocak ayında Beşiktaş ile yollarını ayıran Abdullah Avcı sürecin perde arkasını anlattı. Sezon başında Beşiktaş ile anlaşan ancak devre arası sonrasında siyah-beyazlılarla yollarını ayıran Abdullah Avcı gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Avcı, Beşiktaş’ta oynatmak istediği oyundan bahsederken, bunları uygulamak için yeterli süreyi bulamadığını belirterek şunları söyledi.

BANA TANINAN SÜRE YETERLİ OLMADI

“Çalıştırdığım takımın, savunma yaparken hücumu, hücum yaparken savunmayı düşünebilmesini ve geçişleri iyi yapabilmesini isterim. Beşiktaş’a oynatmak istediğimiz oyun anlayışı da buydu; akıl üzerine kurulu bir sistem. Başakşehir’deki sistemin üzerine bir de taraftar etkisini eklediğimizde, Beşiktaş’ın şanına yakışır bir futbol anlayışı oluşturabileceğimize inanıyorduk. Aslında inancımızı hiç kaybetmedik. Ancak geç gelen transferler, maddi düzensizlikler, yapısal ve yönetimsel eksiklikler, sakatlıklar gibi birçok engel ile karşılaştık, sessiz sedasız üstesinden gelmeye çabalarken de kredimizi tükettik. Hücum opsiyonlarının saha yansıması için yüzlerce saat teorik ve pratik antrenmanlar yapmanız gerekir. Bana tanınan süre, buna yeterli olmadı.”

DEVRİMSEL BİR İŞ YAPALIM, SES GETİREN SİSTEM KURALIM

56 yaşındaki teknik direktör, Beşiktaş’ta haksızlığa uğradığını ifade ederken, “Beşiktaş taraftarını, stadyumun büyülü atmosferini görünce, devrimsel bir iş yapalım, güçlü ve sürekliliği olan, ses getiren bir sistem kuralım istedim. Şimdi geriye bakıp düşünüyorum, belki de beklenti bu değil, sadece haftalık galibiyetlerdi. Belki de kulüple bir geçmişim olmadığı için, devrim yapmaya yetecek kadar sürem ve kredim yoktu. Haksızlığa uğramış hissetmiyorum ama hevesim kursağımda kaldı” şeklinde konuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder