19 Mayıs 2020 Salı

Salgında canlarını ortaya koyan sağlıkçılara 1 kuruşluk ek ödeme

Koronavirüs salgını ile gece gündüz demeden mücadele eden ve bu uğurda birçok meslektaşlarını kaybeden sağlıkçılar, kendilerine yapılan 1 kuruşluk ek ödemeye isyan etti. Sağlıkçılar, Bakan Fahrettin Koca’dan verdiği performans ödemesi sözünü tutmasını istiyor.

BOLD – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın sürecinde büyük özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarına üç ay boyunca tavandan performans ödemesi yapılacağını duyurdu. Ancak maaşlara yansıtılan 1 kuruşluk ek ödemeler sağlık çalışanlarının tepkisine yol açtı.

EK ÖDEME OLARAK MAAŞIMA 1 KURUŞ YATTI

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’nin haberine göre Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil servis röntgen sorumlusu olarak çalışan Heybet Aslanoğlu, “Ek ödeme dedikleri bu ay benim maaşıma 1 kuruş yattı. Sağlık çalışanlarının ödemeleri arasında adaletsizlikler var, bir standart yok. Ek ödemenin neye göre yapıldığını bilmiyoruz. Pandemi süresi boyunca acilde çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum, yani Kovid’in merkezindeyim. Bize ek ödeme yatmıyor ama hiç Kovid görmemiş, izinde olan kişiye bile 500 lira fark yatabiliyor” dedi.

EK ÖDEME PROTESTO EDİLECEK

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Sekreteri olarak çalışan SES Aksaray Şube Eşbaşkanı Özkan Gökbayrak da 5 kuruşluk ek ödeme aldığını belirterek, “Pandemi sürecinde her gün işe gittim, odamızı pandemi ile mücadele eden doktorlar ile paylaştık. Ama 5 kuruşluk ödeme aldım. Çarşamba günü 12.30’da CTF önünde alkışlı 1 dakikalık eylem yapacağız. Yoğun bakımda yalnızca hemşire ya da doktorlar çalışmıyor, orada temizlik personeli, hasta bakıcı da var. Eşit şekilde bu ücretlerin verilmesinden yana olduk çünkü aynı yükü taşıyan sağlık çalışanlarıyız. Alkış değil, çalışanların haklarının verilmesini talep ediyoruz” dedi.

EŞİT ÜCRET ALAMAYAN ASİSTANLAR DA İSYAN ETTİ

İstanbul Tabip Odası Asistan ve Genç Uzman Hekimler Komisyonu temsilcisi Dr. Fikret Çalıkoğlu, ek ödeme adaletsizliğine “Aynı pandemiyle mücadele eden, aynı virüse karşı hayatını tehlikeye atarak çalışan, ancak kurum farklılığı nedeniyle eşit ücret alamayan asistan hekimler arasındaki bu eşitsizlik kabul edilemez” diye tepki gösterdi. Türkiye Asistan Doktorlar Platformu ise açıklamasında, pandemi sürecindeki başarıda önemli katkıları olan asistan hekimlerin ek ödemeleri arasında uçurum olduğunu belirtilerek, ek ödemelerinin tavandan yapılmasını istedi.

Tümamiral Yaycı’nın istifa mektubu: Alenen boşa çıkarılmış onuru örselenen bir amiral!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder