22 Mayıs 2020 Cuma

Teravih namazı kılmak isteyen Furkan Vakfı gönüllüsü 40 kişiye gözaltı

Furkan Vakfı gönüllüleri Adana Merkez Camisi’nde teravih namazı kılmak isteyince polis engeline takıldı. Polisin sert müdahalesi sonrası 40 kişi gözaltına alındı.  

BOLD – Adana Merkez Camii’sinde Teravih Namazı kılmak isteyen Furkan Vakfı gönüllüleri, polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaştı. Sosyal mesafeye dikkat ederek açık alanda cemaatle namaz kılmak istediklerini belirten insanlar, polis tarafından darp edilerek gözaltı uygulamasına maruz kaldı.  

Polis gözaltına aldığı 40 kişiye idari para cezası uyguladı. Gözaltı müdahalesinin ardından tekrar toplanan bir grup “Namaza engel olmazsınız”, “Doğu Türkistan olmayacağız” sloganları atarak yarından itibaren bayramlaşmaya gideceklerini duyurdu.  

“DOĞU TÜRKİSTAN OLMAYACAĞIZ”

“Namaza engel olmazsınız”, “Doğu Türkistan olmayacağız” sloganları ile camiye girmek isteyerek teravih namazı kılmak isteyen grubun gözaltına alınmasına tepki gösteren Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, yaşananların ardından yaptığı paylaşımda, “Mesafeyi koruyarak açık alanda namaz kılmak isteyenlere müdahale etmeye ne hakkınız var! Zerre kadar imanı olan bu zulme karşı gelir!” ifadelerini kullandı. 

“POLİS GADDARLAŞIYOR”

Kuytul yaptığı açıklamanın devamında “Bunlar artık normal polis olmaktan çıkmış. Kimler talimat veriyorsa bilemiyorum artık bunlar gaddarlaşmış. Normalde polis böyle değil ama konu İslam olduğunda, Müslümanların bir eylemi olduğunda, konu biz olduğumuzda polis gayet gaddarlaşıyor. Artık ağız burun kırma dönemine geldiler” sözleriyle eleştirdi.  

 Alparslan Kuytul, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı’nda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasını eleştirdi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kuytul, “Bayram kültürünü bitirmeye çalışanlara inat, cuma günü akrabalarımla ve arkadaşlarımla bayramlaşacağım” ifadelerini kullandı. 

Adana Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve 43 kişiyle beraber yargılanan Alparslan Kuytul hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek isteyerek yardım etme’ ve ‘Silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. 

RTÜK, Sevda Noyan’ın katıldığı yayın hakkındaki kararını yarın açıklayacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder