22 Mayıs 2020 Cuma

Süper Lig’de küme düşmeme fikri ters tepti 

TFF’nin, kulüpler ile yaptığı toplantıda ortaya atılan “Bu sezon düşme olmasın, seneye 21 takımla oynayalım” düşüncesi ters tepti. Şaibe ortamına açık olması ve 21 takımlı fikstür zaman olarak buna izin vermiyor.

BOLD – Süper Lig’e dönüş için 12 Haziran tarihini belirleyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), önceki gün 18 takımın desteğini almıştı. Kulüpler Birliği Vakfı ve kulüp temsilcilerinin katıldığı istişare toplantısında Süper Lig’de son 7 sırada bulunan takımlar (Kayserispor, Ankaragücü, Ç.Rizespor, Y.Malatya, Konyaspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği) düşmenin kaldırılarak ligin tamamlanması ve 2020-21 sezonunun 21 takımla oynanmasını TFF Başkanı Nihat Özdemir’den sözlü olarak talep etti. Başkan Özdemir de konunun yönetim kurulunda görüşüleceği açıkladı. Ancak ortaya çıkan tepkiler bunun uygulanamaz olduğunu ortaya koydu. Şaibe ortamına açık olması ve bir sonraki sezon EURO 2020’den dolayı takvimin darlığı buna imkan vermedi.

EURO 2020 TAKVİMİ İZİN VERMİYOR

Düşma hattindeki kulüplerin isteği TFF kanadındaki ilk değerlendirmede çok gerçekçi bulunmadı. Düşmenin kalkması halinde bunun şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyeceğine heyecanı öldüreceği düşünülüyor. Şike ve şaibeye açık olduğuna dair tartışmaların yükselmesi talebin gereksiz olduğunu ortaya koyuyor. En önemli sorunlardan birisi de EUOR 2020 takviminin darlığı. Yeni sezonun geç başlayacak olması ve ertelenen EURO 2020 sonrası 21 takımın maç takvimini imkânsız hale getiriyor. 21 takım demek en iyi ihtimalle 1 ay daha fazla maç yapmak anlamına geliyor. Ayrıca yayın gelirlerinin doğal  olarak seneye 18’e değil 21’e bölünecek olması da kulüpler için cazip gelmiyor. Tüm bu etkenler TFF’ye sunulan önerinin uygulanmasını mümkün hale getirmiyor.

ZİRVEYE OYNAYAN TAKIMLARIN DÜŞME HATTI İLE MAÇLARI

Trabzon: Ankaragücü, Konya, Kayseri.
Başakşehir: Ankaragücü, Konya, Kayseri, Kasımpaşa.
Galatasaray: Rize, Ankaragücü.
Sivas: Konya, Kayseri, Kasımpaşa, Malatya, Gençlerbirliği.

7 takımın ‘düşme kalksın’ talebi lige şaibeyi getirir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder