22 Mayıs 2020 Cuma

Sokağa çıkma iznini aştığı gerekçesiyle babaya çocukları önünde ters kelepçe

Ordu’da çocuklar için tanınan sokağa çıkma izninin saatini aştığı gerekçesiyle bir baba ile bekçiler arasında gerginlik yaşandı.  

Ordu’nun Altınordu ilçesinde meydana gelen olayda, 0-14 yaş çocuklara yönelik izinden faydalanan bir baba çocuklarını dışarı çıkardı. Eve dönüş sırasında şahıs ile izin saatini aştığı konusunda kendisini uyaran bekçi ve polisler arasında tartışma çıktı.  

Tartışmanın büyümesi üzerine polis ve bekçiler, şahsa çocuklarının önünde ters kelepçe takmak istedi. Olay anında bulunan basın mensupları yaşanan gerginliği kaydetti. Basın mensuplarının kayıt aldığını gören polis, basın çalışanların görevini yapmasını engellemeye çalıştı.  

Yaşanan gerginliğin ardından Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği, son dönemde bekçilerin vatandaşlara yönelik olumsuz tavırlarının arttığını belirterek açıklama yaptı.  

Açıklamada “Altınordu‘da yaşanan bir olay her şeyden önce vicdanlarımızda derin bir yara açmıştır. Bir babaya üç küçük çocuğunun yanında ve yüzlerce vatandaşın gözü önünde yapılan bu fiziki ve manevi şiddeti şiddetle kınıyoruz. İnanıyoruz ki babalarına yapılan uygulama karşısında o küçük çocukların ağlama ve çığlık sesleri uzun süre kulaklarımızdan ve hafızalarımızdan silinmeyecektir. O çocuklarda o travmanın da uzun süre devam edeceği kaygısı taşıyoruz.” denildi.  

Akit TV’ye konuk olan Davutoğlu çileden çıktı: Onu Doğu Perinçek’i destekleyenlere sor!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder