21 Mayıs 2020 Perşembe

Fitch Türk bankalarının notunu düşürmeye devam ediyor

Halk Bankasının notunu, üç bankanın ise not görünümünü iki gün önce düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 9 Türk bankasının daha kredi notu görünümünü negatife çevirdi.

BOLD – Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, dokuz bankanın uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi görünümü notunu durağandan negatife çevirdi. Kararda zayıflayan net döviz rezervi ve artan hükumet müdahaleleri etkili oldu.

FİNANS KURUMLARINA DA OLUMSUZ NOT

Bloomberg HT’nin haberine göre; Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamaya göre görünümü aşağı revize edilen bankalar ING Bank, Denizbank, QNB Finansbank, TEB, ICBC Turkey, Alternatifbank, Burgan Bank Turkey, Kuveyt Türk ve Türkiye Finans’tan oluştu.

ARTAN HÜKUMET MÜDAHALELERİ ETKİLİ OLDU

Açıklamada negatif görünümlerin, piyasa volatilitesindeki artış ve zayıflayan net döviz rezervi pozisyonuna bağlı olarak Türkiye’nin dış finansalları üzerinde artan stres riski dikkate alındığında, artan hükumet müdahaleleri risklerini yansıttığı belirtildi. Fitch, Türkiye’nin yüksek dış finansman ihtiyacının piyasaya erişimini korumak ve sermaye kontrollerinden kaçınmak için önemli bir sebep olduğunu belirtti.

Kasaları boşaltılan kamu bankalarına 21 milyar lira pompalandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder