20 Mayıs 2020 Çarşamba

Hazine, ülke ülke dolar arıyor

Birçok ülke ile swap görüşmesinin sürdüğünü açıklayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, görüşmelerde somut netice ortaya çıktığı anda gerekli bilgilendirmenin yapılacağını duyurdu. Swap anlaşması beklentileriyle dolar, 6.75 seviyelerine kadar indi.

BOLD – Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, birçok ülkeyle swap görüşmelerinin yerel paralarla ticareti de kapsayacak şekilde devam ettiğini açıkladı. Hazine yetkilileri, Türkiye’nin 2 ülke ile swap anlaşmasına vardığına ilişkin haberlerin doğru olmadığı bildirdi.

ŞU ANA KADAR ANLAŞMA YOK

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, birçok ülkeyle swap görüşmelerinin sürdürüldüğünü bildirdi. Yerel paralarla ticareti de kapsayacak şekilde birçok ülkeyle swap görüşmelerinin bir süredir devam ettiği, Türkiye’nin 2 ülke ile swap anlaşmasına vardığına ilişkin haberlerin doğru olmadığı belirtilerek, görüşmelerde somut netice ortaya çıktığı anda gerekli bilgilendirmenin yapılacağı kaydedildi.

DOLAR 6.75 SEVİYELERİNE KADAR İNDİ

Bu hafta piyasada swap anlaşması beklentisi güçlenmesi nedeniyle, mayısın ilk haftasında tarihi zirvesini 7.2690 TL ile yenileyen dolar/TL 6.75 seviyelerine kadar indi. Küresel piyasalarda, ABD’den gelen koronavirüs aşısına dair olumlu sinyallerle yaşanan iyimser havaya ve yurt içinde swap anlaşması beklentileri de destek oluyor.

Silivri Cezaevinde vahim korona tablosu: 39 pozitif mahkuma 15 kişilik yemek veriliyor

 

 

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder