30 Aralık 2020 Çarşamba

ABD’de mutasyona uğramış koronavirüs vakası tespit edildi

Colorado Eyaleti Valisi Jared Polis, koronavirüsün İngiltere’de ortaya çıkan yeni türünün Salı günü eyalette tespit edildiğini açıkladı. Böylece ABD’de virüsün bulaşıcılığı yüksek yeni türünün görüldüğü ilk yer Colorado oldu.

BOLD – ABD’de, İngiltere’de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu ilk kez Colorado eyaletindeki bir vakada görüldü.

Çok daha bulaşıcı olduğu belirtilen mutasyona yakalananın 20’li yaşlardaki bir erkek olduğu, herhangi bir seyahat geçmişi bulunmadığı ve şu anda izolasyonda tutulduğu kaydedildi.

Eyalete bağlı sağlık yetkilileri, vakanın temaslarını ve yeni koronavirüs mutasyonuna yakalanmış olma potansiyeli taşıyanların tespit edilmeye çalışıldığını bilidirdi. Vakanın temaslılarında şu ana dek herhangi bir enfeksiyona rastlanmadığı kaydedildi.

Uzmanlar mutasyona uğramış virüsün daha öncekilere göre çok daha bulaşıcı oluğunu, ancak bunun yakalananlar için daha büyük bir tehlike olduğu anlamına gelmediğini söylüyor.

ABD’li sağlık yetkilileri geçen hafta yaptıkları açıklamada, virüsün ülkede çoktan dolaşımda olduğuna inandıklarını belirtmişti.

ABD’de 19 milyondan fazla teyitli vaka görüldü ve 337 binden fazla kişi öldü.

Mutasyona uğramış virüs, haftasonunda da Kanada’da iki kişide görülmüştü.

Koronavirüsün yeni türünün ortaya çıkması sonrası ABD, Noel döneminde İngiltere’den gelen yolculara uygulanacak yeni kuralar açıklamıştı. Bunlar arasında test sonuçlarının negatif olması koşulu da var.

Yeni koronavirüs türünün tespit edildiği ülkelerin sayısı 20’yi aştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder