29 Aralık 2020 Salı

Aile hekimlerinin aşı isyanı: Aile Sağlığı Merkezleri bu yükü kaldıramaz

Yıl boyunca 12 farklı aşıyı yapmakla yükümlü kılındıklarını belirten aile hekimleri Çin’den getirilen koronavirüs aşısının Aile Sağlığı Merkezlerinde değil, kurulacak aşı merkezlerinde yapılmasını talep ediyor.

BOLD – Aile Hekimleri Federasyonu, aile hekimlerinin yüzde 87’sinin Aile Sağlığı Merkezleri’nin (ASM) mevcut iş yükü ile koronavirüs aşı yükünü üstlenmesinin mümkün olmadığını düşündüğünü açıkladı. Aile hekimlerinin yüzde 79.4’ü ise Kovid-19 aşısının aşı merkezlerinde yapılmasının uygun olacağını düşünüyor.

HALK ÇİN AŞISINA GÜVENMİYOR

AHEF’ten yapılan açıklamada, aile hekimlerinin yıl boyunca okul aşıları, grip aşıları ve zatürree aşıları da dahil olmak üzere 12 farklı aşıyı yapmakla yükümlü kılındığı, son olarak da Kovid-19 aşılarının da ASM’lerde yapılacağı söylentisinin olduğu hatırlatıldı. AHEF’nin yaptığı ankete göre aile hekimleri Çin aşısının halk arasında güvensizlik oluşturduğunu düşünüyor. Aşıyı kendisine ve sevdiklerine yaptırmayı düşünen hekimlerin oranı ise yüzde 49.8.

AİLE HEKİMLERİNE KORKUNÇ BİR YÜK GETİRİYOR

AHEF Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Güntürkün, “Esnek çalışma koşullarından faydalanamayan aile hekimlerine, tüm bu iş yükü üzerine, bir de Kovid-19 aşısı ve bunun takibi görevlerinin verilmesi beraberinde korkunç bir yük, yorgunluk ve tükenmişlik sendromu da getirecektir. Aile Hekimlerini ve ASM’lere gelen hastaları büyük bir risk altına sokmak olacaktır” dedi.

Arazi yolsuzluğuna karışan kayyum görevden alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder