31 Aralık 2020 Perşembe

Kadınların ‘kadın cinayetleri protestosu’ gözaltında bitti

Ankara’da kadın cinayetlerini protesto eden eylemciler gözaltına alındı. 7 protestocu, emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

BOLD – Son günlerde peş peşe gelen kadın cinayetlerinin ardından, kadın örgütleri sesini duyurabilmek için meydanlara inmeye başladı. Ankara’da polis barikatı ile karşılaşan protesto ise karakolda sona erdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri üyelerinin  öldürülen Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve Betül Tuğluk için “sessiz kalmıyoruz” diyerek yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. Polis kadın cinayetlerine karşı bir araya gelen platform üyelerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7 kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ

Evrensel’in haberine göre emniyet amirinin “Basının fotoğraf çekmesine izin vermeyin” talimatı üzerine polis alandaki gazetecilere de müdahale etti. “Fotoğraflarda emniyet güçlerinin görünme ihtimali” gerekçesiyle polis gazetecileri alandan uzaklaştırmak istedi. Müdahaleyi çeken gazetecilerin kalkanlarla engellendiği görüntülere de yansıdı.

Engelleme ve gözaltılarla ilgili platform tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi; “Ülkede sorun eylem yapılması değildir. Sorun bir günde 4 kadın cinayetidir. Üyelerimize yapılan bu saldırıyı kınıyoruz”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder