30 Aralık 2020 Çarşamba

Kılıçdaroğlu gençlerle buluştu: Torpilin gözü kör olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş bulamamaktan şikayet eden üniversite mezunu gençlerle buluştu. Devlet kadrolarında liyakatin egemen kılınması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “KPSS var, o sınavda başarılı olan atansın. Bir genelgeyle her şey değişebilir. Niçin yapılmıyor? Torpil yüzünden. Torpilin gözü kör olsun” dedi.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, mühendislik fakültesinden mezun olduktan sonra iş bulamayan gençler ile video konferans toplantısında bir araya geldi. Gençlerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, “KPSS var, yetiyor zaten, o sınavda başarılı olan atansın. Ayrıca bir sözlü sınava gerek yok. Liyakati egemen kılmak zorundayız, sözlüyü kaldırmak zorundayız” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

BİR GENELGEYLE HER ŞEY DEĞİŞEBİLİR

“81 ilde üniversite açmakla batının çağdaş uygarlığın yakalayabilir miyiz? Bilim üretmeyen, özerkliği olmayan, bilimsel ve mali özerkliği olmayan bir üniversite, üniversite olabilir mi? Sorun aslında çok derinden ama mağdurları sizlersiniz. Şunu ifade edeyim, bir ülkeyi yöneten siyasi partinin başarısı ekonomiye bağlıdır. Peki bu başarının ölçüsü nedir? İzlediğiniz ekonomik politika, yeni istihdam alanları yaratıyorsa başarılıdır. KPSS var, yetiyor zaten, o sınavda başarılı olan atansın. Ayrıca bir sözlü sınava gerek yok. Liyakati egemen kılmak zorundayız, sözlüyü kaldırmak zorundayız. 21. yüzyılda küçük ayrıntılarda iş bölümüne giden ülkeler gelişmiş ülkelerdir. Eğer küçük ayrıntılarda iş bölümüne gidiyorsanız, azami bütün ayrıntılarını öğreniyorsunuz, diğerleriyle işbirliği halinde katma değeri yüksek ürün üretirsiniz. Bir genelgeyle her şey değişebilir. ‘Bütün kamu kurumları boş kadrolarını sadece KPSS’den dolduracaktır.’ Hiçbir kamu kurumu KPSS dışında eleman alamaz artık. Niçin yapılmıyor? Torpil yüzünden. Torpilin gözü kör olsun, insan haklarına aykırı.”

Erdoğan’ı seçmenine sordular

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder