2 Ocak 2021 Cumartesi

Test yapılmadan evine gönderilen tansiyon hastası koronavirüslü çıktı

Yüksek ateş ile tat ve koku almama şikâyetleri ile Sason Devlet Hastanesi’ne başvuran tansiyon ve şeker hastası Yıldız Yaşar, randevu saatinin geçtiği gerekçesiyle test yapılmadan evine gönderildi. Yaşar’ın ertesi gün yapılan testi ise pozitif çıktı.

BOLD – Tansiyon ve şeker hastası Yıldız Yaşar’ın, yüksek ateş, tat ve koku alamama şikayetleri ile müracaat ettiği hastaneden randevu saatinin geçtiği gerekçesiyle evine gönderildiği öne sürüldü. Bir gün sonra testini yaptırabilen Yaşar’ın koronavirüse yakalandığı belirlendi.

TEST SADECE 09.00-10.00 ARASINDA YAPILABİLİYOR

Cumhuriyet’ten Bilal Çelik’in haberine göre tansiyon hastası Yıldız Yaşar, yüksek ateş, tat ve koku almama şikâyetleri ile Batman’da Sason Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan ilk kontroller sonrasında iddiaya göre Yaşar’a koronavirüs testi yapılmak istendi. Ancak testin sabah 09.00 ile 10.00 saatleri arasında yapıldığı belirtilerek hastanın o saatlerde gelmesi gerektiği söylendi. Evine gönderilen ve bütün geceyi ağrılarla geçirdiğini ifade eden Yaşar, ertesi gün hastanenin istediği saatlerde giderek testini yaptırabildi. Yaşar’ın test sonucu pozitif çıktı.

HASTANEDEN “GENEL DEĞİL BİREYSEL” SAVUNMASI

Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz, konuyla ilgili Sason Devlet Hastanesi yetkilileri ile görüştü. Konuyla ilgili konuşan Oğuz, “Hastane yönetimi bu yönde bir uygulamayı gerçekleştirmediklerini aktardı. Yetkililer, bu sorunu sadece Yıldız Yaşar’ın yaşadığını, bu anlamda genel bir uygulamanın olmadığını öne sürdü” dedi.

 

Cumhur İttifakı anlaştı: HDP’de ilk hedef hazine yardımını kesme, sonra kapatma davası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder