31 Aralık 2020 Perşembe

Unicef: Yeni yıl 10,4 milyon çocuk için açlık ve kıtlık yılı olacak

UNICEF 2021 için korkutan bir uyarıda bulundu. Yapılan çalışmalara göre dünyanın birçok bölgesinde 10.4 milyon çocuk 2021 yılında açlık ve kıtlık sebebiyle sıkıntılar yaşayacak. Pandemi, iklim değişikliği ve savaş durumu şartları daha da ağırlaştırıyor.

BOLD – Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2021’in dünyanın birçok ülkesinde “açlık yılı” olacağı uyarısında bulundu.

UNICEF’TEN AÇLIK VE KITLIK UYARISI

DW Türkçe’de yer alan habere göre UNICEF Almanya, hazırladığı raporu çarşamba günü açıkladı. 2021 yılında en iyi tahminlere göre Yemen, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Güney Sudan, Nijerya’nın kuzeydoğusu ve Sahel merkez bölgesinde 10,4 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme sorunundan muzdarip olacağı belirtildi. Açıklamada, mevcut durumda bile ağır insani krizlerle boğuşan tüm bu ülkelerin aynı zamanda yükselen gıda güvencesizliği ve kıtlıktan muzdarip olduğu kaydedildi.

KORONAVİRÜS ŞARTARI AĞIRLAŞTIRIYOR

Rapora göre dünyada etkili olan koronavirüs, açlık ve kıtlık şartlarını daha da ağırlaştırıyor. UNICEF Genel Direktöre Henrietta Fore, ise yaptığı açıklamada “Kovid-19 savaş, doğal afet ve iklim değişikliğinin sonuçlarının mağduru olan ülkelerde halihazırda mevcut olan gıda güvencesizliğini eli kulağında bir afete dönüştürdü” değerlendirmesinde bulundu. Fore, “Uzun zamandır sofraya yiyecek bir şey koymak için mücadele vermek zorunda kalan aileler şimdi kıtlığın eşiğinde” diye konuştu.

UNICEF açıklamasına göre Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde 5 yaş altındaki 3,3 milyon çocuk yetersiz besleniyor. Güney Sudan’da ise, nüfusun yüzde 60’ına tekabül eden 7,3 milyon kişinin, 2021 yılında akut gıda güvencesizliği çekeceği kaydedildi. Burkina Faso, Mali ve Nijer’de de silahlı çatışmalar ve iklim değişikliğinin gıda güvencesizliğini pekiştirdiği ifade edildi.

AÇLIK ÇEKEN ÇOCUKLAR İÇİN 1 MİLYAR DOLARA İHTİYAÇ VAR

UNICEF, gelecek yıl yalnızca kriz ülkelerinde çocuklar için hayat kurtaran gıda programlarını sürdürmek için 1 milyar doları aşkın bütçeye ihtiyacı olduğunu açıkladı. Bu sebeple insani yardım örgütleri ve uluslararası toplum, destek olmaya çağırıldı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder