29 Aralık 2020 Salı

Halkın ucuz ekmek yemesine Yargıtay’dan engel

Fırınların belirlenen fiyatın altında ekmek satmasının haksız rekabete neden olduğuna hükmeden Yargıtay, bu kararı ile ucuz ekmek satışına engel oldu. Artık fırınlar belirlenen fiyatın altında ekmek satamayacak.

BOLD – Antalya’da 2015 yılında, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Antalya Ticaret Odası tarafından 250 gram ekmeğin 1 TL’den satılması yönünde alınan karara uymayan esnafı Yargıtay haksız buldu. Artık fırıncılar belirlenen fiyatın altında ekmek satamayacak.

MALİYET 87 KURUŞ OLARAK HESAPLANDI

Antalya Muratpaşa’da fırın işleten Enver Acar sahibi olduğu fırında 1 TL’lik ekmeği 70 kuruştan sattı. Antalya Ekmek Üreticileri Derneği, fırının fiyat tarifesine uymadığı, maliyetin altında satış yaparak diğer fırın ve marketlere zarar verdiği gerekçesiyle dava açtı. Yerel mahkeme, fırının maliyeti 87 kuruş olan ekmeği bu fiyatın altında satış yaparak haksız rekabet oluşturduğuna yönelik hüküm verdi. İstinaf mahkemesi de ilk mahkemenin verdiği karara uyarak, ucuz ekmek satan fırının haksız rekabete neden olduğunu kaydetti. Mahkeme, haksız rekabetin men edilmesine yönelik kararını açıkladı.

KARARI YARGITAY DA ONADI

Temyiz edilen kararla ilgili Yargıtay da ekmeğin belirlenen fiyatın altında satılmasının haksız rekabet oluşturduğuna hükmetti. Kararla ilgili konuşan Muratpaşa ilçesinde fırın sahibi Ali Danış, “Böyle bir kararın alınması bizim için de iyi oldu. Haksız rekabetin önüne geçebilmek için doğru olan buydu. Geçen ay 110 TL’ye aldığımız unu, bu ay 146 liraya almaya başladık. Girdilerimiz arttı, biz de fiyatın tekrar belirlenmesi için talepte bulunduk. Milletimiz biraz daha bilinçlendi, sağlıksız şekilde üretilen ucuz ekmeğe fazla talep olmuyor” diye konuştu.

Arazi yolsuzluğuna karışan kayyum görevden alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder