2 Ocak 2021 Cumartesi

‘Yav he he’ paylaşımına Cumhurbaşkanına hakaret davası

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına sosyal medyadan “Yav he he” paylaşımıyla tepki gösteren gazeteci Cem Bahtiyar’a Cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı. Davayı değerlendiren Bahtiyar, “Adalet sarayları ne yazık ki birer yargı noterine dönüşmüş durumda” dedi.

BOLD – Cumhurbaşkanına hakaret davalarına bir yenisi eklendi. Erdoğan’ın açıklamalarına “Yav he he” diyerek sosyal medyadan tepki gösteren gazeteci Cem Bahtiyar’a Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla dava açıldı.

‘YAV HE HE’ DAVASI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter hesabından yaptığı “Tüm dünyaya sesleniyorum: Bedeli ne olursa olsun, Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz” paylaşımına Bahtiyar “Yav he he” diyerek sosyal medyadan tepki gösterdi. Bu paylaşımının hemen ardından da kendisine dava açıldı.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bahtiyar’ın Twitter’da “Erdoğan’ın yargılanması için 50 bin imza Birleşmiş Milletler’e sunulacak” yorumu da suç sayıldı.

“YARGI NOTERİ” ELEŞTİRİSİ

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’e konuşan Cem Bahtiyar, ise “En ufak bir eleştiriye bile tahammülsüz bu kibrin saltanatında, adalet sarayları da ne yazık ki birer yargı noterine dönüşmüş durumda” dedi.

Yargıyı eleştiren gazeteci Bahtiyar, “Gazetecilere yıldırım hızıyla ‘suçu ve suçluyu övme’ suçundan soruşturma açan savcılar, suçları yargı önünde tescillenmiş, hükmü verilmiş çete liderlerine sahip çıkan siyasilere kılını kıpırdatamıyor” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder