29 Aralık 2020 Salı

Diyanet Vakıf-Sen’den tartışılacak öneri: Yılbaşı yasaklarını ihlal edenler camide çalıştırılsın

Diyanet Vakıf-Sen’den tartışma çıkaracak bir öneri geldi. Sendika Başkanı Nuri Ünal, yılbaşı yasaklarını ihlal edenlerin ibadethanelerin temizlik ile bakım ve onarım işlerinde çalıştırılmasını istedi.

BOLD – Camilerde bakım-onarım ve temizlik işleri için personel açığı olduğunu ileri süren Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, dikkat çeken bir öneride bulundu. Ünal, yılbaşında yasakları ihlal edenlerin ibadethanelerde zorunlu olarak çalıştırılmasını talep etti.

YILBAŞINDA YASAK İHLALİNE, CAMİ TEMİZLİĞİ ÖNERİSİ

Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı, yılbaşında 4 güne çıkarıldı. Ayrıca kontrolsüz kalabalıkların oluşmaması için her türlü parti yasaklandı. Yasaklara karşı uygulanacak cezai yaptırımlar tartışılırken Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Ünal “İşte biz de diyoruz ki, keyfi olarak boş yere sokağa çıkıp yasağı dinlemeyen ve güvenlik güçlerini zor durumda bırakan bu insanları camii, mescit gibi ibadethanelerimizde zaruri olarak 1 günlüğüne çalıştıralım. Camilerimizin temizliğinde olur, bakımlarında olur veyahut camii görevlisinin belirleyeceği bir işte çalıştırılabilirler.” ifadelerini kullandı.

PERSONEL EKSİKLİĞİ GEREKÇESİ

Türkiye’de 90 binin üzerinde cami var. Buna karşın Diyanet’in istihdam ettiği personel sayısı 11 yılda 47 bin kişi artarak 130 bine yaklaştı. Ünal’ın bu rakamlara karşın bakım-onarım ve temizlik gibi işler için yeterli personel bulunmadığını ileri sürmesi de dikkatlerden kaçmadı. Ünal “Din görevlilerimizin çoğunluğu, camii ve mescitlerimizin ihtiyaçlarının aksamaması ve namaz kılmaya gelen insanların mağdur olmamaları için temizlik, bakım- onarım gibi işleri kendileri üstleniyor. Sokağa çıkma yasağını dinlemeyip, yasa ihlali yapan vatandaşlarımız da hiç değilse faydalı bir iş yapmış olurlar. Bu aynı zamanda bir kamu hizmetidir.” dedi.

“KENDİLERİ DE BU İŞTEN DOLAYI SEVİNECEKLERDİR”

Sendika Başkanı Ünal, teklifine gelmesi muhtemel tepkiler karşısında “İnanın kendileri de bu işten dolayı sevineceklerdir. Vatandaşlarımızın da bu çağrımızı haklı bulacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder