31 Aralık 2020 Perşembe

MHP’li belediyenin koltuk paylaşımı Sayıştay’ı da şaşırttı

Ankara Gölbaşı Belediyesi’nde dolu müdürlük koltuklarına başka bir müdürün ya da memurun daha görevlendirilmesi Sayıştay’ı da şaşırttı. Raporda, “Geçici olarak boşalmadığı halde başka bir müdürün veya memurun sürekli olarak vekâlet ettirildiği görülmüştür” denildi.

BOLD – Günlük atamalarla kolaylıkla devlet memurluğu kadrosunu elde etme uygulamalarına yenileri eklendi. MHP’li Ankara’nın Gölbaşı Belediyesi’nde dolu müdürlük koltuklarına başka bir müdür ya da memurun görevlendirilmesi Sayıştay raporlarına da yansıdı.

AYNI KOLTUKTA İKİ MÜDÜR

BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre Gölbaşı Belediyesinde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Yazı İşleri Müdürlüğü kadroları dolu olmasına, geçici olarak görevden ayrılma durumunun olmamasına, kadroyu işgal eden müdürlerin belediyede bulunmasına karşın yerlerine başka müdürler veya diğer personel vekaleten atandı. Sayıştay raporunda, “Gölbaşı Belediyesinde bazı müdürlüklere kadronun dolu olduğu, izin, geçici görev, uzaklaştırma gibi sebeplerle geçici olarak boşalmadığı halde başka bir müdürün veya memurun sürekli olarak vekâlet ettirildiği görülmüştür” denildi.

HARCAMA YETKİSİ İKİNCİ KİŞİLERE VERİLDİ

Belediyede yapılanlar bununla da kalmadı. 2019 yılı için bütçeyle 1 milyon 265 bin 495 TL ödenek ayrılan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve 2 milyon 373 bin 820 TL ödenek ayrılan Yazı İşleri Müdürlüğü’nün harcama yetkililiği yetkisi de mevzuata aykırı olarak atanan ikinci kişilere kullandırıldı. Mevzuatın yetkilinin yasal izin, hastalık, geçici görev, disiplin cezası uygulaması, görevden uzaklaştırma ve benzeri nedenlerle geçici olarak görevinden ayrılması halinde harcama yetkisinin devredilmesini öngördüğü raporda yer aldı. Müdür kadrosunda bulunan kişinin harcama yetkisini kullanması gerektiği belirtilerek “Bu kadro boş olmadığı sürece bu yetkileri başka birinin kullanması mümkün değildir” denildi.

SGK’dan emsal karar: Koronavirüs meslek hastalığı sayıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder