31 Aralık 2020 Perşembe

Demirtaş’ın avukatlarından Avrupa Konseyi hamlesi

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, AİHM’nin hakkında ihlal kararı verdiği eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlarının Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne başvurmaya hazırlandıklarını açıkladı.

BOLD – AİHM’in tahliye kararına rağmen hala cezaevinde tutuklu olan Selahattin Demirtaş’ın avukatlarından yeni bir hamle geldi. Demirtaş’ın avukatları Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne başvurmaya hazırlanıyor.

Sözcü Yazarı İsmail Saymaz yazısında, Demirtaş’ın avukatlarının AİHM kararının uygulanmaması durumunda Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesine başvurmaya hazırlandığını, Türkiye’ye yaptırımların gündeme gelebileceğini yazdı.

Saymaz, yazısında “Demirtaş’ın avukatları, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne başvurmaya hazırlanıyor. Avrupa Konseyi’nden çıkarılmaya kadar varabilecek bir yaptırımlar zinciriyle karşı karşıya kalınabilir. AİHM, Türkiye’yi sözleşmenin 46’ncı Maddesi’ne uymaya çağırıyor. Bu madde, AİHM kararlarının uygulanacağını taahhüt ediyor. Türkiye uymazsa ne mi olur? Yaşayıp göreceğiz” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Kobani olaylarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da arasında bulunduğu 27’si tutuklu 108 şüpheli hakkında iddianame hazırlamıştı.

Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu Kobani sanıkları hakkındaki iddianame tamamlandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder