1 Ocak 2021 Cuma

AKP’li belediye de asgari ücreti az bulup çalışanına ekstra zam yaptı

CHP’li belediyelerin başlattığı, daha sonra MHP ve SP’li belediyelerin de katıldığı asgari ücretin üzerinde zam uygulamasına AKP’li belediye de katıldı. Bursa’nın Osmangazi Belediyesi, işçilere asgari ücretin 1010 lira üzerinde zam yaptı.

BOLD – AKP’li Bursa Osmangazi Belediyesi, muhalefet belediyeleri gibi, çalışanlarına asgari ücretin üzerinde zam yaptı. Belediye, hükumetin belirlediği 2 bin 825 liralık asgari ücret yerine 3 bin 835 lira ücret verecek.

YÜZDE 47 ORANINDA ZAM YAPILDI

CHP’nin kendi belediyelerinde asgari ücreti 3 bin 100 liraya yükseltme kararının ardından MHP’li Kastamonu Belediyesi, Ankara Gölbaşı Belediyesi ile Saadet Partili Kahta Belediyesi de çalışanlarının ücretini, 2 bin 825 liranın üzerine çıkardı. Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre Osmangazi Belediyesi de işçi maaşlarını yüzde 25 ile 47 oranında artırdı. En düşük maaş 3 bin 835 liraya yükseldi. Sözleşme sonrası işçiler kutlama yaptı.

Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, göreve geldiği günden itibaren parayı çarçur etmediklerini belirterek, “Tasarruf ettik. Nerede iş var, nerede bir talep var ona odaklandık. En uzak mahalledeki vatandaşımızın kapısının önündeki çukuru doldururken, şehrin merkezine 22 metrelik dev bir çukur açtık. O çukuru modern bir otopark ve meydan yaparak örnek olduk” dedi. Dündar, Türkiye’de bu maaşları veren başka bir belediye olmadığını da savundu.

Erdoğan’ın başörtülü CHP’liye ‘vitrin mankeni’ hakaretine Kılıçdaroğlu’ndan tepki: Özür dile!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder