2 Ocak 2021 Cumartesi

Oda TV’nin ayrımcılığına tepki yağdı: Odatv‘nin eline gücü verseniz, herhalde kadını boğdururdu

Oda TV’nin hastane odasında yatan lohusa bir kadın için kullandığı nefret diline tepki yağdı. Cemaat operasyonları kapsamında gözaltına alınmak istenen ancak tepkiler sebebiyle gözaltı kararından vazgeçilen Hacer Yıldırım için “ByLock kullanıcısı kadın tam gözaltına alınacakken doğum yapınca neler oldu” başlığı atıldı. Haber için “Odatv‘nin eline gücü verseniz, herhalde kadını boğdururdu” tepkisi geldi.

BOLD – Oda TV’nin saatler önce doğum yapmış bir kadının haberini yaparken kullandığı dile sosyal medyada büyük tepki geldi. Cemaat operasyonları kapsamında hakkında yakalama kararı olan Hacer Yıldırım’ın gözaltına alınmamasını eleştirmeye çalışan Oda TV “ByLock kullanıcısı kadın tam gözaltına alınacakken doğum yapınca neler oldu” başlığı attı.

“NE VİCDANSIZ İNSANLARSINIZ YA!”

Kamuoyundan yükselen tepkiler üzerine Hacer Yıldırım’ın hastane odasında ifadesi alınmış, ancak gözaltına alınmasından vazgeçilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da akşam saatlerinde olayla ilgili bir açıklama yaptı. Oda TV’nin savcılığın açıklamasını verdiği haberin başlığı için yazar Alin Özinan “Dikkat: Sayın yurttaşlar, siz de böyle yapın, bakıyorsunuz göz altına alınacaksınız, oracıkta doğurun! Odatv, siz ne rezil, siz ne vicdansız insanlarsınız ya! Yüzünüz gülmesin!” diyerek tepki gösterdi.

GERGERLİOĞLU: İTİRAZ EDECEĞİZ, BU AHLAKTIR

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, ise “Hem çıplak arama yap hem lohusa kadının başına polisi dik hem de üste çık!!! İnsan onuru için mücadelemiz, hukuksuzluk kimseye yapılmasın. Bugün bu fiilleri hoş gösterenlerin başına yarın aynısı gelince de itiraz edeceğiz. Bu ahlaktır” dedi.

“GAZETECİLİĞE HAKARET”

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, “Hep söylerim; Odatv’cilere gazeteci muamelesi yapmak gazeteciliğe hakarettir!” ifadesini kullanırken Doç. Dr. Esen Savaş, “’Tam gözaltına alınacakken doğum yapmış.’ Ben gözaltına alınacağım, bir doğum yapıvereyim de gözaltı yapamasınlar, azıcık reklam da olsun, görsünler günlerini’ diye haince bir doğum eylemi yapmış bu hain kadın…” sözleriyle tepki gösterdi.

Gazetecilerden Akın Olgun ise “Odatv‘nin eline gücü verseniz, herhalde kadını boğdururdu” şeklinde tepki gösterdi. Hayko Bağdat ise “Kadın doğumunu ona göre ayarladı yani? Bu nasıl bir iğrenç başlık? Bu nasıl bir vicdansızlık?” dedi.

Haber başlığına hukukçular da tepkiliydi. KHK’lı Hakim Kemal Karanfil “Sadece kendine demokrat olanlar, enaz suç faili kadar ahlaksız ve suç ortağıdırlar.! TCK da bylock, ankesör kullanmak diye bir suç olmadığını en az benim kadar iyi biliyorsunuz.” ifadesini kullandı. Hukukçu Levent Mazılıgüney ise “ Nasıl bu kadar rezil bir başlık atabildiniz? ByLock kullanım iddiası olunca her şey mübah mı? Siz ki dijital delil iddiasıyla mağdur olmuş bir medya organısınız. Yakışıyor mu?” dedi.

Prof. Mehmet Efe Çaman “Sizden tabi ki zaten gazetecilik etiği beklemiyorum da, siz ne rezil insanlarsınız ya!” diyerek tepki gösterirken uluslararası ilişkiler uzmanı Kerim Has ise “Bana haysiyetsizliğin resmini yapabilir misin Abidin?.. Aşağıyı işaret etmek. Vicdanlarının karanlığı, “haberlerine” (!) sirayet etmiş.” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder