1 Ocak 2021 Cuma

MHP’li belediye de asgari ücreti az buldu

Hükumetin açıkladığı 2 bin 825 lirayı asgari ücreti iktidarın ortağı MHP’li Gölbaşı Belediyesi de az buldu. CHP’li belediyelerin uyguladığı 3 bin 100 liranın da üzerinde bir ücret açıklayan belediye, işçilerine en az 3 bin 325 lira maaş verecek. MHP daha önce de askıda ekmek uygulaması başlatmıştı. 

BOLD – Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP’li Gölbaşı Belediyesi de 2 bin 825 lira olarak belirlenen asgari ücreti beğenmedi. Belediye, 2021 için en düşük ücreti 3 bin 325 lira olarak açıkladı.

ARTIŞ 6 AY GERİYE DÖNÜK UYGULANACAK

2019-2020 yıllarından önceki dönem borçlarını ödediklerini ve belediyenin ekonomisini düzelttiklerini belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Yapılan çalışmalar sonucunda 2021 yılında belediye şirket çalışanlarının sosyal hakları da dahil olmak üzere en düşük net maaşı 3 bin 325 TL olacak. Ücret zammı geriye dönük olarak 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren uygulanacak. Çalışanlarımıza aradaki fark tutarını da toplu iş sözleşmesi imzalanınca ödeyeceğiz” dedi.

ÇALIŞANLARIN MAAŞLARI DÜŞÜK

Çalışanların maaşlarının düşük olduğunu bildiklerini belirten Şimşek, “Başta temizlik personellerimize, daha sonra fen işlerinde çalışan personellerimize, park bahçelerde çalışan personellerimize emeğinin karşılığını vermemiz gerekiyordu” dedi.

Sansür Avrupa’da: Youtube Türkiye ofisi Tayyip Erdoğan ile çalışıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder