31 Aralık 2020 Perşembe

Hepatit B hastası, koğuşta koronavirüs kaptı

On gün önce 42 mahpusun pozitif çıktığı Düzce T Tipi Cezaevinde kalan kronik Hepatit B Hastası Fuat Alperen Çatpınar’ın da testi pozitif çıktı. Endişeli olduğunu anlatan anne Nurten Çatpınar ise “Cezaevinde virüs kapıp ölenler oldu. Korkuyoruz” dedi.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

Cezaevlerinde koronavirüs vakaları artıyor. 22 aydır Düzce’de tutuklu kronik Hepatit B hastası Fuat Alperen Çatpınar’ın da test sonucu pozitif çıktı. Bold Medya’ya konuşan Fuat Alperen Çatpınar’ın annesi Nurten Çatpınar, “Koronavirüs ciğer hastalığı, Hepatit B de öyle. Korkuyoruz, başlarına bir şey gelecek diye. Cezaevinde virüs kapıp ölen insanlar oldu.” dedi. Oğlu ile en son pazar günü telefon görüşünde konuştuklarını söyleyen Çatpınar, “Bize iyi olduklarını söylüyorlar ama orada ne şartlar altında, nasıl yaşadıklarını artık Allah bilir. Hastalandıklarını e-nabızdan öğrenebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

2 Mart 2019’da Zonguldak Ereğli’deki evlerinde eşi Nazlı Çatpınar ile birlikte gözaltına alınan Fuat Alperen Çatpınar, mesajlaşma programı Bylock kullandığı ve tanık ifadelerine dayanılarak örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay eşinin dosyasını onayladı, kendisinin dosyası henüz Yargıtay aşamasında bekletiliyor. Aynı zamanda makine mühendisi olan Fuat Alperen Çatpınar, tutuklanmadan önce bir gaz bayiinde çalışıyordu. Çiftin üç çocuğu Osman Bahadır (6), Ömer Mahir (5) ve Ali Asaf (3) da bir dönem cezaevinde yaşamak zorunda kaldı.

Düzce T Tipi Cezaevinde B4 ve B5 koğuşlarında kalan 45 tutukludan 42’sine 16 Aralık’ta yapılan koronavirüs testlerinin sonucu pozitif çıkmış, tutukluların telefon ve kapalı görüşleri de iptal edilmişti. Düzce Cezaevinde kronik hastalığı olan başka hastaların da bulunduğu belirtiliyor.

Düzce T Tipi Cezaevinde test yapılan 45 mahpustan 42’si pozitif çıktı

Üç çocuklu Çatpınar ailesi hep birlikte Düzce Cezaevinde kalıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder