31 Aralık 2020 Perşembe

İngiltere Başbakanı’nın babası Brexit’e tepki için Fransız oluyor

Brexit kararına en ilginç tepki İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın babası Stanley Johnson’dan geldi. Baba Johnson, Fransız vatandaşlığına başvurdu.

BOLD – Başbakan Boris Johnson, İngiltere’nin 47 yıllık AB üyeliğini sona erdiren politikacı olarak tarihe geçti. Ada’nın 1973’te AB’ye girmesinin ardından Brüksel’e atanan ilk memurlar arasında yer alan Boris Johnson’ın babası, Stanley Johnson ise Brexit’e karşı çıktı. Avrupa Komisyonu için çalışan ve Avrupa Parlamentosu üyesi olarak da görev yapan baba Johnson, Fransa’nın RTL radyosuna Fransızca açıklama yaptı.

Fransuz vatandaşlığına başvurduğunu duyuran Stanley Johnson, “Benim için bu zaten sahip olduğum şeyi elde etme meselesi ve bundan çok memnunum” dedi. 80 yaşındaki Stanley, “Bu bir Fransız olma meselesi değil. Yanılmıyorsam ben Fransızım! Annem Fransa’da doğdu, onun annesi de büyükbabası gibi tamamen Fransızdı” ifadelerini kullandı. Johnson şöyle konuştu: “Ben her zaman Avrupalı olacağım. İngilizlere, siz Avrupalı değilsiniz diyemezsiniz. Avrupa tek pazardan fazlasıdır, Avrupa Birliği’nden daha fazlasıdır. ”

Brexit sürecinde İngiltere’nin AB’de kalması için kampanya yürüten Stanley Johnson, Fransız pasaportu alma planını mart ayında yayınlanan kitabında kızı Rachel anlattı. Rachel, büyükannesinin Versailles’da doğduğunu yazdı ve babasının Fransız vatandaşlığı alması durumunda kendisinin de Fransız olmak istediğini söyledi.

İngilizler, Brexit’in ardındaki geçiş sürecinin dün gece yerel saatle 23.00’te sona ermesiyle AB ülkelerinde süresiz oturma ve çalışma izni hakkını kaybedecek. 2016 Brexit referandumundan bu yana binlerce İngiliz’in AB ülkeleri vatandaşlığına geçtiği biliniyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder