29 Aralık 2020 Salı

AKP’li belediyede su vurgunu: Aynı su için farklı ücret

Aydın’da 21 metreküp su tüketen bir vatandaş 135 TL öderken Denizli’de 21 metreküp tüketen bir vatandaş 185 TL ödüyor. CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, aynı miktarda su için daha fazla ücret alınmasına tepki gösterdi.

BOLD – Denizli Büyükşehir Belediyesinin Sayıştay Raporu üzerine açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Teoman Sancar, su fiyatlarının yüksek olmasına tepti gösterdi.

FATURA VATANDAŞA KESİLİYOR

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Sancar, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Denizli sınırları içerisinde işletilen 616 su deposundan 567 tanesinde debimetre olmaması nedeniyle su birim maliyetini hesaplayamıyor. Bu nedenle su faturalarındaki yüksek miktarlar vatandaşın sırtına yükleniyor” dedi.

DENİZLİ HALKI, YÜZDE 30 DAHA FAZLA ÖDÜYOR

Aydın ve Muğla’daki su faturalarını basın mensuplarına gösteren Sancar, “Aydın’da 21 metreküp su tüketen bir vatandaş 135 TL ödüyor. Peki, Denizli’de durum ne? Denizli’de 21 metreküp tüketen bir vatandaş olarak ben 185 TL ödüyorum. Bu nasıl bir düzendir? Aynı birim metreküp fiyatına Denizli halkı yüzde 30’dan fazla para ödüyor. DESKİ’yi batırdılar, sürdürdükleri şatafat düzenini vatandaşın sırtına yıktılar. Bunlar ne yönetmelik ne mevzuat ne de kanun dinlemiş” diye tepki gösterdi.

Arazi yolsuzluğuna karışan kayyum görevden alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder