31 Aralık 2020 Perşembe

Eski bakan Fikri Sağlar’dan oy kaybeden AKP’ye can simidi: Türbanlı hakimden kuşkum var

Eski Devlet ve Kültür Bakanı, CHP’li siyasetçi Fikri Sağlar’ın, katıldığı televizyon programında başörtüsü hakkında kullandığı sözler tepki çekti. Gündemden düşen başörtüsü tartışmasını yeniden alevlendiren Sağlar, “Türbanlı hâkimin, adaleti yerine getirebileceğinden kuşkum var” dedi.

BOLD – Fikri Sağlar’ın Halk TV’de katıldığı programdaki sözleri siyasette başörtüsü tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Programda türban hakkındaki görüşlerini paylaşan Sağlar, “Türban irticai faaliyetlerin, şeriat isteyenlerin üniformasıdır. Başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir. Arada fark var. Ben kendimden söylüyorum, yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde, benim haklarımı koruyacağına, adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var. Nitekim de başıma geldi” dedi.

AKP SÖZCÜLERİNDEN AÇIKLAMA

Sağlar’ın sözlerine AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kurtulmuş, “CHP’li Fikri Sağlar’ın bir televizyon kanalında sarf etmiş olduğu sözler hezeyandır, bölücülüktür. Başörtüsüne dil uzatmak, aklınca türban diyerek bir forma büründüğünü iddia etmek safsatadır. Hadsiz bir şekilde tanımlamaya çalıştığı başörtüsü, Müslüman kadınlar için özgürlüğün simgesidir. Bir daha asla kimilerinin hayal dünyasında yer alan 28 Şubat despotluğuna izin vermeyecektir” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Sağlar’ın sözleriyle ilgili, “2020 yılının son faşist saldırısı CHP’li Fikri Sağlar’dan geldi. Adaleti ve insanlığı tehdit eden kılık kıyafet değil bu faşist zihniyettir. Türbanlı bir hakimin adil olamayacağı görüşü barbarca ve nefret suçu içeren bir yaklaşımdır, şiddetle kınıyoruz” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Sağlar’a tepki gösterdi. Kalın, “Başörtüsü ve kılık kıyafet üzerinden yapılan her tür ayrımcılık, barbar ve müptedi bir zihniyetin tezahürüdür. Kadınların temel bir insan hakkını köhne irtica söylemleriyle baskılamaya çalışmak gericiliktir, ayrımcılıktır, ırkçılıktır. Türkiye bu zihniyete geçit vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

Organize işler: Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışına çıkış yasağını İrfan Fidan kaldırttı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder