2 Ocak 2021 Cumartesi

MetroPoll: Yüzde 65’in geçim şartları kötüleşti 

MetroPoll Araştırma şirketinin araştırması, halkın gündeminde geçim probleminin öncelikli olduğunu ortaya koydu. Aralık ayı araştırmasına göre katılımcıların yüzde 65’i geçim şartlarının kötüleştiğini belirtti.

BOLD – MetroPoll Araştırma, Aralık ayında yaptığı ‘Türkiye’nin Nabzı’ raporunu açıkladı. Anket katılımcılarının yüzde 65’i geçim şartlarının kötüleştiğini belirtti.

Kronos’un haberine göre yüzde 65’lik kesime karşın katılımcılardan yüzde 8’i geçim şartlarının iyileştiğini belirtti.

Raporda, “Aralık ayında yaklaşık yüzde 65’lik bir seçmen kitlesi için geçim şartları kötüleşmiştir. Geçim şartlarının iyileştiğini belirten seçmenlerin oranı, tarihin en düşük seviyesindedir. Seçmenlerin sadece yüzde 8’i için geçim şartları iyileşiyor” denildi.

Araştırmada TÜİK’in inandırıcılığı da soruldu. Toplumun yüzde 80’inin devletin TÜİK eliyle açıkladığı rakamlara inanmadığı ortaya çıktı.  Halkın yüzde 80’i yaşadıkları enflasyon oranının TÜİK’in açıkladığı yüzde 14 rakamından daha yüksek seviyelerde olduğunu söylerken, sadece yüzde 12’lik bir kesim, TÜİK’in yüzde 14’lük enflasyon oranını inandırıcı bulduğunu belirtildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder