29 Aralık 2020 Salı

Bütçe yetiştirilemeyen Diyanet’ten tasarruf uyarısı

Her yıl kendisine ayrılan bütçesini yıl sonu gelmeden harcadığı için ek bütçe tahsis edilen Diyanet, vatandaşlara su tasarrufu çağrısı yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İslam, suyu ölçülü kullanmayı ve israf etmemeyi emrediyor” dedi.

BOLD – Türkiye Diyanet Vakfının Yargaliga-Suya Giden Yol Belgeseli tanıtım toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, su tasarrufu çağrısı yaptı.

SU TÜRKİYE’DE TEHLİKE ALTINDA

TDV’nin Afrika başta olmak üzere kurak topraklarda açmış olduğu su kuyusu ve vakıf çeşmeleri ile suyun öneminin anlatıldığı “Yargaliga-Suya Giden Yol” isimli belgeselin tanıtım toplantısına video konferans sistemiyle katılan Erbaş, suyun, insanlara bahşedilen en kıymetli nimetlerden biri olduğuna işaret ederek, “Canlı olan her varlığın ham maddesi ve yaşam kaynağımız olan su, maalesef ülkemizde ve dünyada tehlike altındadır. Büyüyen şehirler ve artan dünya nüfusuyla beraber suya olan ihtiyaç da artmaktadır. Suyun ulaşılabilirliği kolaylaştıkça su israfı da beraberinde geliyor” dedi.

İSLAM İSRAF ETMEMEYİ EMREDER

Temiz su kaynaklarının günden güne azaldığını, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek için su kaynaklarını temiz tutup verimli kullanmak gerektiğine vurgu yapan Erbaş, bu uyarıyı her vesileyle de kürsülerden, minberlerden dile getirdiklerini ifade etti. İslam dininin, suyu ölçülü kullanmayı ve israf etmemeyi emrettiğini hatırlatan Erbaş, “Nitekim Resûl-i Ekrem (s.a.s), bir sahabenin abdest alırken fazla su kullandığını görünce, ‘Bu ne israf!’ diyerek onu ikaz etmiştir. Sahabenin ‘Abdestte de israf olur mu?’ sorusu üzerine ‘Evet, akan bir nehirde abdest alıyor olsan bile!’ diye cevap vermiştir. Peygamberimizin bu uyarısı, suyun ibadet maksadıyla bile olsa asla israf edilmemesi gereken nadide bir nimet olduğunu bize hatırlatmaktadır” diye konuştu

Arazi yolsuzluğuna karışan kayyum görevden alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder