11 Haziran 2021 Cuma

Akit yazarı halkın fakirliğinden muhalefeti sorumlu tuttu

AKP’ye yakın Yeni Akit gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, halkın aç kalmasının nedenini muhalefete bağladı. Karahasanoğlu, “İnsanlar aç’ ise, sebebi ittifak yaptığınız PKK- HDP değil mi?” dedi.

BOLD – Muhalefet partilerinin “millet aç” tepkisine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan grup toplantısında “Aç olarak dolaşanları buyurun siz doyuruverin” cevabı medyanın gündemindeki yerini koruyor.

AKP yanlısı Yeni Akit gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, muhalefetin “insanlar aç” eleştirisine hükumeti savunarak cevap verdi. Karahasanoğlu, yazısında “İnsanlar aç’ ise, sebebi ittifak yaptığınız PKK- HDP değil mi?” dedi.

AÇLIĞIN SEBEBİ HDP-PKK

Yazısında insanların aç kalmasıyla PKK arasında bağlantı kurmasına dair değerlendirmeleri şaşkınlığa neden olan Karahasanoğlu, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Birileri sabahtan akşama kadar ‘Kahveciler ‘Açız’ diyor. Berberler ‘Açız’ diyor. Lokantacılar ‘açız’ diyor” diye tekrarlayarak siyaset yaptıklarını sanıyorlar ya… Kahveciden lokantacıya, yüz binlerce esnafa dağıt dağıt bitmez, şu terör örgütünün bu ülkenin hazinesinden götürdüğü paraları… PKK olmasaydı, Türkiye’nin kaybettiği 500 milyar doları kasasında kalacağı gibi… Bir de o terörün verdiği çekingenlik sebebi ile uğranılan zarar var ki… Onun hesabı bile mümkün değil… Bugün dahi, hâlâ o terör örgütünü bitirmek için, ülke teyakkuz halinde.”

ERDOĞAN: SORUMLUSU HÜKUMETTİR

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2002 yılında AKP Genel Başkanı sıfatıyla yaptığı bir konuşmada açlığın sebebi olarak mevcut DSP-MHP hükumetini göstermişti. Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer vermişti: “Benim vatandaşım çöpten rızık topluyorsa, pazarlardan atık topluyorsa, meydanlar ‘açız, açız’ diye bağırıyorsa, ev kirasını, elektriği, suyu ödeyemiyorsa, yüzde 25’i açlık sınırının, yüzde 50’si yoksulluk sınırının altındaysa bu hale, bu ülkeyi kim getirdi, bu hükumet getirmedi mi? Ülkeyi bu hale mevcut hükumet getirmiştir” demişti.

Marmara’daki müsilaj uydudan görüntülendi

Akit yazarı halkın fakirliğinden muhalefeti sorumlu tuttu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder